Photo News
Volledig scherm
© Photo News

WHO publiceert nieuwe aanbevelingen rond onderwijs in coronatijden

Scholen moeten zo lang mogelijk openblijven met gepaste gezondheids- en sociale maatregelen en regeringen moeten de zomermaanden gebruiken om maatregelen te nemen die fysiek onderwijs volgend schooljaar waarborgen. Dat staat vrijdag in een nieuwe aanbeveling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) over Europees onderwijs in coronatijden.

4 reacties

  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    Naast het ontbreken van bekwame vakleerkrachtenin het technisch- en beroepsonderwijs ligt het grote probleem eveneens in de opleiding van onze toekomstige vakmensen tijdens de corona. Praktijklesen léér je niet online. Tegenwoordig stimuleert men blijkbaar enkel beroepen waarvoor men de handen niet vuil maken. Maar deze mensen hebben we broodnodig. Ze worden schaars en zijn onmisbaar ! Dààr, bij de toekomstige vaklui is leerachterstand te zoekenen moet moet een oplossing voor gevonden worden.
  • Cris Verwilligen

    3 jaar geleden
    Scholen sluiten en alles op afstandsleren gooien was verkeerd. Heb dat gemerkt in 3 klassen. Als we de laatste 3 lessen niet terug op campus gaven dan wisten ze niet eens het verschil tussen investeringen en kosten. Na die 3 lessen waren ze terug op redelijk niveau (juist genoeg om te slagen). Maar er is wel degelijk leerachterstand. Hoor dit overal, van cursisten en leraren.
  • Gilbert Vermeersch

    3 jaar geleden
    De strijd tegen het beest wordt blijven op alle vlakken en aangezien pandemieën intelligent zijn in overleven (muteren en varianten) zullen we daar altijd rekening mee moeten houden. Dat hoort bij het natuurlijke leven.
  • sonja seykens

    3 jaar geleden
    Snap dat allemaal.niet , vaccinaties gingen corona toch verdrijven maar ze blijven maar spreken over maatregelen enz . Ze weten precies zo goed dat dit alles gaat blijven duren .