Michel-Ange Balikwisha.
Volledig scherm
Michel-Ange Balikwisha. © BELGA

Balikwisha spreekt voor het eerst na verbreken contract: “Ik hoef me niet te schamen, ik heb niets illegaals gedaan”

STANDARDMichel-Ange Balikwisha heeft in Sudpresse voor het eerst gereageerd op de hetze rond zijn transfersoap. Hij gebruikte de wet van ’78 om zijn contract bij Standard te verbreken en een transfer naar Antwerp te forceren. “Ik heb het recht om over mijn eigen carrière te beslissen.”

13 reacties

  • willy staes

    3 jaar geleden
    Dat ieder van ons gaat werken waar hij het liefst wil werken is toch normaal , zeker als uw werkgever achter je rug beslist waar je moet gaan werken dan is dat koehandel , het minsten wat een werkgever moet doen is met de betrokkenen praten , of het nu om voetbal gaat of gelijk welke andere job , kijk maar bij overnames van bedrijven de eerste die op de kar springen zijn de vakbonden voor werknemers te beschermen en niet te verkopen aan andere vestigingen .
  • jos Devos

    3 jaar geleden
    Ik heb zo de indruk dat ze bij Standard vergeten zijn wat er destijds met Dufour gebeurd is
  • Johan Janssen

    3 jaar geleden
    Goed job man...tijd dat heel die mensenhandel stopt en wat ze nu krijgen is nog teveel.
  • Patrick Van Thielen

    3 jaar geleden
    Beste heer Balikwisha en anti-symphatisanten Standard, als meerdere spelers de wet van ‘78 gaan inroepen dan dreigt het einde van het Belgisch profvoetbal. Onze Belgische clubs hebben als belangrijkste inkomstenbron de uitgaande transfers. Dat betekent ook dat de spelers zoals dhr. Balikwisha gedoemd zijn om op de normale arbeidsmarkt te bevinden, aan de wettelijke RSZ-barema’s uiteraard. Ben jij als voetbalsupporter trouwens ook niet schuldig aan die zgn. mensenhandel ?
  • Bruno Pieri

    3 jaar geleden
    100% gelijk heeft die gast. Iedereen bepaald zelf waar hij gaat werken. Anders ruikt het naar mensenhandel. Wij arbeiders/bedienden hebben zelf ook de keuze waar wij gaan werken. Veel succes B. In uw toekomst ❤