Direct naar artikelinhoud
NieuwsEK 2021

Kevin De Bruyne speelde met scheur in de ligamenten: ‘Mirakel dat ik erbij was’

Kevin De Bruyne speelde met scheur in de ligamenten: ‘Mirakel dat ik erbij was’
Beeld BELGA

En of Kevin De Bruyne gehavend was. Na de exit tegen Italië, onthulde De Bruyne de exacte diagnose na Portugal: gescheurde ligamenten van de enkel. Toch stond De Bruyne er. ‘Ik voelde veel druk om te spelen. Maar eigenlijk is dat een mirakel.’

Palhinha, definitief persona non grata in België. Het was de Portugees die De Bruyne afgelopen zondag vlak voor de pauze onder de zoden stopte. In tegenstelling tot wat Martínez de buitenwereld deed geloven, had De Bruyne wél structurele schade: zijn ligamenten waren gescheurd. En zo bleef De Bruyne met een gemengd gevoel achter. Tevreden dat hij er alles aan gedaan heeft om er toch nog bij te kunnen zijn, ontgoocheld om de uitschakeling. “Voor mij persoonlijk zijn de laatste vijf weken erg bizar geweest. Eerst die blessure in de Champions League-finale, daarna tegen Portugal. Ik moet echt onze medische staf bedanken, zij hebben alles gedaan opdat ik zou kunnen spelen. Want eigenlijk is dat een mirakel.”

Lees ook:

‘Italië was te sterk, te slim, te goed, te gehaaid’: sportjournalist Hans Vandeweghe analyseert de uitschakeling van de Rode Duivels

De Bruyne gaf toe veel druk te voelen om toch aan de aftrap te komen tegen Italië. “Ik wou er ook zo graag staan. Alles geven, om de ploeg te helpen. Spijtig genoeg was dat niet genoeg. En zo is de teleurstelling natuurlijk groot. Maar ik vind niet dat we ons iets te verwijten hebben. We hebben alles geprobeerd. Ondanks dat foutje bij onze eerste tegengoal en die fantastische tweede goal, hadden we nog twee grote kansen om de 2-2 te maken. De verschillen waren miniem. Maar vandaag waren die in het voordeel van Italië. Jammer.” 

Of dit het laatste EK was van onze ‘Gouden Generatie’? “Het is duidelijk dat de jeugd groeit. Maar gefaald hebben we ook hier niet. De laatste vier grote toernooien steeds minstens de kwartfinale. Op die exit tegen Wales na, hebben we nooit ontgoocheld.”

Lees ook:
Beeld EPA
Lees ook:
Beeld AP