Illustratiebeeld. De bedoeling van NMBS is om de 'Kust Express'-treinen in de zomervakantie elke dag in te zetten. De treinen zijn specifiek gericht op dagjestoeristen.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. De bedoeling van NMBS is om de 'Kust Express'-treinen in de zomervakantie elke dag in te zetten. De treinen zijn specifiek gericht op dagjestoeristen. © Tiene Carlier

De Kust-Express: vanaf vandaag op reservatie met rechtstreekse trein naar de kust

Vanaf vandaag/zaterdag rijdt de zogenaamde Kust-Express uit. Het gaat om rechtstreekse treinen naar Oostende, De Panne, Knokke en Blankenberge waarvoor je een zitplaats dient te reserveren.

8 reacties

  • Bill Richard

    3 jaar geleden
    Prima initiatief. Lijkt eerder iets uit de jaren negentig, zoals het blokrijden. Maar niettemin een initiatief vanuit zo'n Vakbondsbastion is uniek. Nu nog leren dat mensen in t weekend en s nachts ook al eens het openbaar vervoer willen gebruiken en dan niet met een trein om de twee uur. Maar dat zal voor 2035 zijn.
  • Marcel Desmet

    3 jaar geleden
    Zouden ze dit enorme budget niet beter spenderen aan hun vaste reizigers die gans het jaar door gebruik maken van de trein. Die gaan weer gans het boeltje moeten betalen door prijsstijgingen in hun abonnement.
  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    Hoeveel heeft dit project ons dit weekend al extragekost
  • Gilbert Vermeersch

    3 jaar geleden
    Ben dit idee, toerisme met de trein naar de kust, wel genegen als het het verkeer op de wegen verminderd, betaalbaar blijft voor de belastingbetaler, geen politieke stunt is en indien nodig de correcte controles gebeuren. Maar dat alles moet nog blijken.
  • camiel huughe

    3 jaar geleden
    De Vlaamse (Belgische) kust relt ZES stations, nl. De Panne (Adinkerke), Oostende, Blankenberge, Zeebrugge , Heist en Knokke. Daarvan is het station Zeebrugge het enige met het station op 50 meter van zeedijk en strand, ook met De Panne wellicht ook het grootste badstrand van de kust doch is het ook de enige badplaats die de Kust-expresstreinen niet waard(ig) is. Buiten een viertal restaurants op de zeedijk moet de toerist er ook niet veel van verwachten. Nochtans is het heerlijk zonnen !