Het Blue Screen of Death is niet meer: het wordt een Black Screen of Death.
Volledig scherm
Het Blue Screen of Death is niet meer: het wordt een Black Screen of Death. © The Verge

Microsofts beroemde ‘Blue Screen of Death’ krijgt zwarte kleur in Windows 11

Microsoft wijzigt de kleur van zijn bekende ‘Blue Screen of Death’-meldingen bij Windows-crashes naar verluidt van blauw naar zwart bij Windows 11. Vooralsnog lijkt alleen de kleur van het scherm te wijzigen, de overige eigenschappen zoals de triestige emoji blijven identiek.

8 reacties

  • Het is toch Niet waar zeker

    3 jaar geleden
    Wat is het verschil? Miserie heb je toch.
  • Joris Vanderaert

    3 jaar geleden
    Ja Gino Denil, alleen zien sommige mensen niet dat ze naast geld ook een enorme andere rijkdom hebben: tijd. Als je de tijd hebt kan je dat allemaal opzetten en Linux installeren, de gebruikelijke issues fixen (indertijd flink wat gehad). Maar sommige mensen hebben niet langer die tijd. Ik wil een PC die uit de doos direct werkt, ik heb de tijd niet meer. En in dat geval is Windows prima. Mijn PCs hebben nog nooit zo goed en stabiel gedraaid als de jongste 5 jaar.
  • Bart Vanlandeghem

    3 jaar geleden
    Windows is tegenwoordig heel stabiel. In vergelijking met Windows 98 of 95 dat bijna dagelijks crashte.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Er zijn alternatieven die gebruiksvriendelijker en gratis zijn. Je nooit lastig vallen met blauwe of zwarte crash schermen. Waarbij je zelf kiest wanneer je een werkende update uitvoert. Die je niet bespioneren. Waarbij je hardware werkt zonder dat je extra besturingsprogramma's moet gaan zoeken. En je heel veel volwassen geworden gratis software alternatieven kan installeren. Ja gratis bestaat, in de linux wereld.
  • Kris Van den Broeck

    3 jaar geleden
    Weer een leugen waar MS zomaar mee wegkomt: bij de lancering van Windows 10 zwoeren ze dat het de laatste versie ooit zou worden en gewoon altijd zou geüpdated worden. Nu dus toch een Windows 11. Nu ja, ik heb het fabeltje eigenlijk geen seconde geloofd. Het gaat tenslotte over een massa geld, iedereen verplichten telkens weer een nieuwe Windows aan te schaffen om de zoveel tijd.