Bart De Wever
Volledig scherm
Bart De Wever © photonews

De Wever: “N-VA wil na 2024 onderhandelen over staatshervorming met PS, zeker geen samenwerking met Vlaams Belang”

N-VA-voorzitter Bart De Wever wil na de verkiezingen van 2024 over een staatshervorming onderhandelen met de Franstalige socialisten, om tot een "ordentelijk scheidingsakkoord" te komen. Dat zei hij zaterdagochtend in De Ochtend op Radio 1. Met Vlaams Belang wil N-VA zeker niet samenwerken, zelfs al blijkt uit peilingen dat beide partijen een comfortabele meerderheid zullen hebben bij de verkiezingen.

292 reacties

  • Wesley

    3 jaar geleden
    Een vollédige scheiding gaat er nooit doorgeraken. Wie denkt nu echt dat de Walen zich zomaar failliet gaan laten? Wat de N-Va wil is nog erger. Elk apart regeren, maar met een federale begroting. Wij moeten onze begroting als 1 land voorstellen aan de EU. Dus we gaan dan geldstromen naar Wallonië onderhouden, zonder ook maar enige inspraak te hebben op wat met dat geld gebeurt. Alles federaliseren is de enige deftige oplossing, wil je de geldtransfers beheersbaar houden.
  • maria peeters

    3 jaar geleden
    Voor een intelligente mens te zijn doet hij soms toch domme uitspraken
  • Sven Demesmaeker

    3 jaar geleden
    De meesten hier blijven dus graag belastingen betalen om de Waalse putten te delven. Zien jullie dat nu echt niet in dat Vlaanderen welvarender zou zijn zonder Wallonië te moeten financieren? En federaal is een Vlaamse stem minder waard dan een Waalse stem. Blijf dus maar betalen voor geldstromen richting het zuiden en die dus niet geïnvesteerd kunnen worden in Vlaanderen.
  • Pat Debal

    3 jaar geleden
    Met de N-VA kun je niet regeren ze maken er zelf een puinhoop van en steken het liever op anderen
  • Ludo Van Damme

    3 jaar geleden
    De Wever vergeet dat je voor een staatshervorming een tweederdemeerderheid nodig heb en daarenboven nog een meerderheid in elke taalgroep. Er is trouwens geen meerderheid van de Vlamingen om België te splitsen en bij de Walen en Brusselaars nog veel minder. De droom van De Wever is totaal onbereikbaar en hij weet dat maar al te goed en dient louter om de Vlamingen te trachten te overtuigen dat stemmen op het Vlaams Belang een nutteloze stem is en dus dat zij dienen te stemmen op zijn partij.