Een demonstrante neemt een selfie tijdens het protest tegen de Braziliaanse president in metropool Sao Paulo. (03/07/21)
Volledig scherm
Een demonstrante neemt een selfie tijdens het protest tegen de Braziliaanse president in metropool Sao Paulo. (03/07/21) © AP

Onderzoek naar Bolsonaro voor gesjoemel met vaccins, tienduizenden Brazilianen demonstreren

UPDATEHet Braziliaanse Hooggerechtshof opent een officieel onderzoek naar corruptie tegen de Braziliaanse president Jair Bolsonaro. Die laatste zou weten van mogelijk gesjoemel met een bestelling van 20 miljoen coronavaccins. Over het hele land gingen zaterdag tienduizenden Brazilianen de straat op om te protesteren tegen Bolsonaro en diens ‘aanpak’ van de coronacrisis.

13 reacties

  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Bolsonaro verzet zich tegen bescherming van het Amazonewoud dat bovendien voor het grootse deel in Brazilië ligt, Dries De Preter. Hij vindt dat tropisch regenwoud moet wijken voor de belangen van de boeren. Veel ondernemingen die zich in het Amazoneregenwoud vestigen, zoals olie-industrie en plantages, vervuilen dan ook nog eens de omgeving. Niet gehinderd door enige milieu regelgeving en controle. Op termijn zal de dunne vruchtbare laag weg spoelen en wordt het woestijn.
  • Jurgen Vermaut

    3 jaar geleden
    Beste Karl van Dyck, iemand die het vaccin gekregen heeft is nog altijd vatbaar voor Covid-19. Maar indien je gevaccineerd bent heb je veel minder kans dat de besmetting je hospitaliseert, en zodoende dus ook veel minder kans heeft dat je komt te overlijden. De opflakkeringen zijn er in bijvoorbeeld in Groot-Britannië omdat men daar niet gekozen heeft voor een volledige vaccinatie, iets waar men de afgelopen weken sinds die opflakkering sterk is gaan op inzetten.
  • karl van dyck

    3 jaar geleden
    In landen waar men als eerst is gaan vaccineren en men zo blij en trots was zijn er nu terug opflakkeringen.Zou het kunnen dat de vaccins de oorzaak zijn van het aantal nieuwe besmettingen omdat het virus telkens opnieuw muteert in allerlei varianten.
  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    Als we nu eens wisten of de vaccins iets afdoen want GB en Israël hebben de meeste vaccinaties maar nu ook de meeste besmettingen
  • Jeroen Beckers

    3 jaar geleden
    Zowaar een extreem-rechtse leider die nóg slechter is dan Trump. Typisch voor dat soort leiders: het volkje dat op hen stemt kan hen verder geen bal schelen en ze zijn vooral aan de macht om zichzelf te verrijken.