Carapaz kon Pogacar niet volgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Carapaz kon Pogacar niet volgen. © AFP

Onze man sprak met het kanonnenvlees van Tadej Pogacar: “Een raket”, “een TGV” of “buitenaards”

Tour de FranceTadej Pogacar doet monden openvallen. Bij de tv-kijkers thuis. Maar nog meer bij de renners van het Tour de France-peloton die het voor hun ogen zagen gebeuren. We spraken aan de meet met enkele van zijn ‘slachtoffers’. “Een klim aan negen procent, en hij reed op z’n buitenblad omhoog!”

31 reacties

  • Jan Van Bavel

    3 jaar geleden
    Er zijn nu eenmaal toprenners, vroeger was dat Eddy Merckx, nu is dat Tadej Pogacar. Als men op topniveau schittert, kunnen dat velen niet uitstaan. Beiden hadden en hebben bijna geen knechten nodig.
  • pascal Vanderlinden

    3 jaar geleden
    Er is een groot verschil tussen koersen 40 jaar geleden en nu hoor. Vroeger bijna geen camera's en effectieve controles op doping. Nu honderden camera's en moto's + mensen met smartphones die filmen. Vroeger konden ze foefelen zoals ze wilden. Dat maakt voor mij een groot verschil tegenover de renners van nu.
  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    In het voorjaar viel het mij op dat Pogacar een Chinees Corona vaccin nam, zou dit het verschil maken en anders heeft hij een andere pot
  • pierre de smet

    3 jaar geleden
    Enige tijd geleden was er ook zo iemand ik geloof uit Spanje , Tot die tegen de lamp liep . Je mag dan een steengoede renner zijn , maar als anderen toekomen in een tijdrit compleet bekaf en hij al lachend op de fiets zit dan stel ik me toch vragen .
  • Antoine Van De Velde

    3 jaar geleden
    Er zijn minder echte top renners dan in de jaren zestig en zeventig, op een paar uitzonderingen na is er meer nivellering.Een erg saaie laatste twee weken van de Tour voor het eind klassement lijkt nu al bijna onafwendbaar.