© Tommy Maes

Waka en Iwa zijn de nieuwe tijgers van Pakawi Park

Balen -

Pakawi Park in Olmen (Balen) heeft er met tijgers Waka en Iwa twee nieuwe bewoners bij. De twee nieuwelingen werden zaterdag officieel voorgesteld. Het tweetal is ook broer en zus van Awi en wijlen Paka.

Twee jaar geleden veranderde de Olmense Zoo haar naam in Pakawi Park. De nieuwe mascottes werden de tijgers Paka en Awi, vernoemd naar het nieuwe park. Vorige zomer verhuisden Paka en Awi naar het gloednieuwe tijgerverblijf, dat toen ook feestelijk werd geopend.

Waka en Iwa werden zaterdag officieel voorgesteld aan het publiek. ©  Tommy Maes

Ondertussen is er heel wat gebeurd. Door de tweede lockdown moest Pakawi Park opnieuw tijdelijk de deuren sluiten. Vlak voor de heropening in februari overleed dan plots Paka aan een infectie in de darmen. Daardoor verloor Awi haar broer en zat ze van dan af alleen in het grote tijgerverblijf.

Paka overleed in februari. Aan het verblijf staat nu een gedenkbord. © Tommy Maes

Daar komt nu verandering in, want ze krijgt gezelschap van Waka en Iwa. De twee nieuwe tijgers verhuisden begin mei van het Nederlandse dierenpark Mondo Verde naar Pakawi Park. Ze moesten wel een tijd lang in quarantaine. Nadien moesten Waka en Iwa gewoon raken aan hun nieuwe omgeving en uiteraard aan Awi, die zelf eveneens aan haar nieuwe kompanen moet wennen. Waka en Iwa zijn trouwens de jongere broer en zus van Awi, want ze hebben dezelfde ouders. Voorlopig verblijven de twee nog even apart van Awi tot ze volledig aan elkaar gewend zijn geraakt.

Waka en Iwa zijn hun nieuwe omgeving al gewoon. © Tommy Maes

De nieuwe tijgers werden zaterdag officieel aan het publiek voorgesteld tijdens een kleinschalig evenement voor de tweede verjaardag van Pakawi Park. Voor de aanwezigen was het een fijne verrassing, ook al begon het net te regenen op het moment dat de twee tijgers in het buitenverblijf werden gelaten.

Joey Meijer en Corine van Dijk. © Tommy Maes

“We zijn trouwe fans van het park en we wilden er dus zeker bij zijn op dit verjaardagsfeest”, zeggen Joey Meijer en Corine van Dijk. “De twee nieuwe tijgers zijn een verrijking voor Pakawi Park, al kan niemand Paka vervangen. Hopelijk heeft Awi er twee nieuwe speelkameraden bij.” (mto)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER