AP
Volledig scherm
© AP

Reddingsschip Ocean Viking pikt 21 migranten op in Middellandse Zee

Reddingsschip Ocean Viking heeft 21 opvarenden van een boot in nood opgepikt in de Middellandse Zee. Dat meldde de ngo zaterdagavond. Het vaartuig van glasvezel kwam in de problemen in het centrale  deel van de Middellandse Zee. Vier van de 21 zijn niet-begeleide minderjarigen.

8 reacties

  • Viviane Vogels

    3 jaar geleden
    Los het op zo snel mogelijk met diplomatie en steun aan de landen van herkomst. Zie toe dat de werknemers vn bedrijven zoals Primark, H&M, Nike.. in het land vn productie betaald worden! De rijke landen hebben ze deciannia lang uitgebuit! EU stop met mondialisering en wordt toch autonomer. En Belgen..koop europees! Geen china brol meer! Syeun onze werknemers en economie. Enkel zo staan we sterk.
  • Pierre Vaneylen

    3 jaar geleden
    Toch gemakkelijk als ze allen over een smartphone beschikken. Afspraken maken voor waar en wanneer ze kunnen opgepikt worden. Stop die koehandel, zet ze terug aan land waar ze vertrokken zijn en er zullen er geen meer verdrinken. Zolang voor hen de honingpot op een kier blijft staan zullen ze blijven komen, aangewakkerd door de zgn "reddingsboten" die alles nog eens stimuleren. Zorg eerst voor uw eigen mensen, we hebben nog hulpbehoevenden genoeg
  • swa wuyts

    3 jaar geleden
    Deze organisaties moeten zeer goed gesponsord worden. Europa zal steeds zijn grenzen open laten, de rest zijn mooie woorden om de bevolking een rad voor de ogen de draaien. Wie betaald deze ondernemingen? Door wat worden deze vaartuigen aangedreven, zonne-energie?
  • Leo Kaya

    3 jaar geleden
    Prima werk van de Ocean Vicking. Het probleem is niet dat ze vluchtelingen oppikken, wel dat de Europese landen geen gezamenlijke policy hebben die een snelle triage mogelijk maken van wie mag blijven en wie niet.
  • victor vandesande

    3 jaar geleden
    Als ze terug afzetten in lybie is het voor mij ok. Niet naar europa geen plaats meer en geen toekomst voor die mensen . Dat ze hun eigen land helpen opbouwen, daar is werk genoeg aan.