Van der Poel vandaag niet meer gestart: “Heel moeilijke beslissing”

Tour de FranceMathieu van der Poel is vandaag niet meer aan de start van de negende etappe van de Ronde van Frankrijk verschenen. De Nederlander van Alpecin-Fenix stapte niet geheel onverwacht vroeger af om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen in Tokio, waar Van der Poel op goud mikt in het mountainbiken. 

115 reacties

  • wilfried verbinnen

    3 jaar geleden
    als je 21 minuten later aan komt dan weet je het wel zeker
  • Guy Miserez

    3 jaar geleden
    Veel show, MVP. Respect voor die Slovenen en al die andere coureurs .
  • pascal Vanderlinden

    3 jaar geleden
    Alle commentaar op MVDP zijn beneden peil jongens ! Hij heeft ook sponsors en het was op voorhand aangegeven dat hij de tour niet ging uitdoen dus wat is het probleem. 1)Traint nooit op tijdrit en is 5de. 2) Wint een etappe in de tour. 3) rijd 6 dagen geel.4) Zorgt dat er van in het begin gekoerst word en niet gewandeld ! Straks Pogacar slachtoffer omdat WVA niet wint ?
  • Ongeveer Precies

    3 jaar geleden
    Jo van Opstal snapt het niet zo goed. De hoogst geplaatste ProTour ploeg krijgt overal startrecht dus zijn niet afhankelijk van Wildcards. Alpecin-Fenix is op dit moment verreweg de best scorende Protourploeg en zal dit jaar weer eerste worden in de UCI ProTour ranking. Dus Van der Poel is er volgend jaar gewoon weer bij.
  • patrick isenborghs

    3 jaar geleden
    Walter De Vuyst denk niet dat u het MTB echt volgt , een geschenk uit de hemel ? Hoelang is het al geleden dat pidcock nog op een wegfiets gezeten heeft ? die heeft na het wegsezioen nog niet anders dan trainingen & wedstrijden op een MTB gereden net zoals alle anderen favorieten voor goud .VDP heeft nu nog 2 weken de tijd om zich weer aan te passen op een MTB. Ja Fons op al wat vdp doet hebben jullie negatieve commentaar, mocht het VA zijn was het verstandig om geen risico's meer te nemen