Direct naar artikelinhoud

Einde Tour voor Mathieu van der Poel: ‘Heel moeilijke beslissing’

Einde Tour voor Mathieu van der Poel: ‘Heel moeilijke beslissing’
Beeld ANP

Mathieu van der Poel is vandaag niet meer aan de start van de negende etappe in de Tour verschenen. De Nederlander van Alpecin-Fenix stapt niet geheel onverwacht vroeger af om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen in Tokio, waar Van der Poel op goud mikt in het mountainbiken. 

“We hebben vanochtend met de ploeg de beslissing genomen om niet aan de start te staan”, aldus Mathieu van der Poel aan VTM Nieuws. “Het was een heel moeilijke beslissing, maar ik denk dat er niet veel meer te halen valt voor mij in deze Tour. Tokio is een droom waar ik al vier jaar mee bezig ben. Ik wil niet na de Spelen moeten nadenken over waar het is misgelopen. Als ik op deze manier niet 100 procent ben, ga ik me niks moeten verwijten, en anders ga ik terugdenken aan dat ik misschien net iets te lang heb doorgedaan. Dat wil ik absoluut vermijden.”

Van der Poel veroverde de gele trui op de tweede dag van deze Tour door te winnen op de Mûr-de-Bretagne. Gisteren moest hij de leiderstrui in de eerste Alpenrit afstaan aan Tadej Pogacar.