Caféuitbaters in elkaar geslagen door buren: “We worden al een jaar gepest”

© gsd

Een burenruzie tussen twee koppels die elk een horecazaak uitbaten in Meulebeke liep zondagnacht uit de hand. Het kwam tot een confrontatie, waarbij Ann en Nathalie van Den Biechtstoel in elkaar werden geslagen.

Geoffrey Sabbe en Steven Leenknegt

Twee jaar waren Ann Vandenberghe (49) en Nathalie Vanderbeke (37) bezig met hun droom om een café uit te baten. Maar anderhalf jaar nadat ze in Meulebeke café Den Biechtstoel openden, lijkt die droom veranderd in een nachtmerrie.

“In augustus 2015 gingen we van start”, zegt Ann. “De eerste maanden was er geen vuiltje aan de lucht.”

Maar daarna begonnen de problemen. Toen Ann en Nathalie het café hadden gekocht, werd een aanpalend huisje verhuurd aan een ander koppel, ook horeca-uitbaters. Het kwam tot een ruzie met Ann en Nathalie, die van kwaad naar erger ging.

De situatie tussen beide buren liep zodanig uit de hand dat de burgemeester meermaals probeerde te bemiddelen. Maar ook een tafelgesprek draaide op niets uit.

Zondagnacht liep het helemaal uit de hand. “Voor de zoveelste keer hadden ze weer de politie gebeld”, zegt Nathalie. “Maar nadat de politie weg was, vertrokken ze zelf. Nadat we het café hadden gesloten, wilden we nog iets gaan drinken in Ingelmunster. Toen we de parking opreden, zagen we hun bestelwagen staan.”

Nog voor Nathalie en Ann het café binnen gingen, ontstond ruzie op de parking. Hun buren kwamen naar buiten en er volgde een discussie. “Ze zijn een vriend gaan halen”, zegt Ann. “Ik kreeg een slag van hem, waarna ik viel. Hij greep Nathalie bij de keel en gaf haar een slag in het gezicht, waardoor ze een blauw oog heeft.”

Opnieuw moest de politie tussenbeide komen. Intussen lijkt het erop dat de ruzie zal worden uitgevochten voor de rechtbank.

De buren in kwestie beweren op hun beurt dat zij gepest worden, het slachtoffer zijn van vandalisme en al met de dood werden bedreigd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen