De Ledebaan in Aalst staat volledig onder water.
Volledig scherm
De Ledebaan in Aalst staat volledig onder water. © Koen Baten

OVERZICHT. Beelden tonen wateroverlast in heel Vlaanderen, in Ranst sloeg de bliksem in

Ons land heeft vandaag te maken met onweersbuien en hevige regenval in de meeste streken. Het KMI gaf al code geel voor het hele land van 12 uur tot 23 uur. Ook het noodnummer 1722 werd geactiveerd. In verschillende provincies zijn de gevolgen van het weer al duidelijk te merken. Heel wat straten staan blank en in enkele huizen is het water binnengelopen. Een overzicht. 

34 reacties

  • Jos Van De Plas

    3 jaar geleden
    Tot in de kleinste gemeenten laten de besturen zich gijzelen en scharen zich achter de urbanisatieplannen van de betonindustrie, om de laatste open plek te verharden.
  • gaston weeckers

    3 jaar geleden
    Wanneer er werken worden uitgevoerd op de straat met scheiding regen en afval water zoals in Wambeek .Fusie gemeente Ternat .Is het elke regenbui overal wateroverlast. Wat wil je de buizen zijn 3x kleiner dan vroeger.
  • Yolande MARIS

    3 jaar geleden
    Sinds Vivaldi is het pompen of verzuipen.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Wiske Melis, iedereen heeft recht op een woning en er staan 165000 wachtende op de lijst voor een sociale woning, overal is de voortuin verhard en staan 2 auto's voor de deur. Open grenzen zijn meer mensen die recht hebben op een woning en werk. De klok terugdraaien kan niet meer, enkel kleinere woningen ook voor de miljonairs met hun grootrechtvaardigheidsgevoel, maar enkel voor een ander een geweten aan te praten, over de verharde vliegvelden en bijhorende milieu impact wordt gezwegen.
  • J. VAN SCHUERBEECK

    3 jaar geleden
    Vroeger dan waren er tussen niet aal te grote percelen landbouwgrond grachten. De grond werd ook bewerkt met veel lichter materiaal. Nu is de grond plat gereden en de grachten zijn verdwenen. De vroegere stukken grond zijn nu enorme percelen geworden die weinig water doorlaten omdat de enorme machines de grond plat walsen. Het resultaat kent men.