Aanschuiven aan de Kennedytunnel zondagnamiddag. ©  Jan Van der Perre

Lange files in en rond Antwerpen door wateroverlast in Kennedytunnel

Door de zware regenval waren zondagnamiddag in de Kennedytunnel in Antwerpen twee van de drie rijstroken niet toegankelijk voor het verkeer. Ook elders in Vlaanderen veroorzaakten de hevige buien verkeersproblemen, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Verkeerscentrum.

De overlast in de Kennedytunnel zorgde voor een file in de richting van Gent vanaf de Antwerpse Ring. Aanvankelijk waren er ook in de richting van Nederland problemen door wateroverlast, maar die zijn intussen opgelost.

LEES OOK: Hevig onweer trekt over provincie Antwerpen: veel wateroverlast, karting moet sluiten

Ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-West op de E17 was er een tijdlang in beide richtingen telkens maar één rijstrook open door wateroverlast. De brandweer kon dat water intussen wegpompen, waardoor beide rijrichtingen opnieuw vrij zijn. De file van ongeveer 7 kilometer richting Nederland en 9 kilometer op de ring richting Gent is intussen opgelost.

De hevige regenval zorgde nog op verschillende andere plaatsen op de Vlaamse snelwegen voor erg moeilijke rijomstandigheden. Het Vlaams Verkeerscentrum vroeg bestuurders om de rijstijl aan te pasen en goed op te passen voor watergladheid en slippartijen. Op alle snelwegen met dynamische rijstrooksignalisatie in de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant werd een maximumsnelheid van 70 km/u opgelegd op vraag van de politie.

Door de zware regenval stonden op de E40 ter hoogte van Aalst de drie rijstroken richting Brussel onder water.

 Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER