© put

Mediahuis verstevigt greep op TMG

Uitgever Mediahuis heeft zijn grip op de Nederlandse overnameprooi Telegraaf Media Groep (TMG) verstevigd. Mediahuis bereikte woensdag een exclusieve overeenkomst met Delta Lloyd over de overname van aandelen TMG, mocht het daadwerkelijk tot een officieel bod komen. Daarmee wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de overnamestrijd rond het mediabedrijf.

Delta Lloyd heeft circa 11 procent van de aandelen TMG. Mediahuis en VP Exploitatie, de investeringsmaatschappij van grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek, kondigde eind vorig jaar aan TMG over te willen nemen. Daarbij zijn ze bereid 5,25 euro per aandeel te betalen.

De woensdag gesloten overeenkomst volgt op de eerdere toezegging voor het belang van Delta Lloyd in TMG. “De koopovereenkomst vervangt de eerdere toezegging. Dit verschaft ons nog meer zekerheid”, aldus een woordvoerder van Mediahuis.

Het blijft de intentie van Mediahuis en VP Exploitatie om in goed overleg met de raad van commissarissen en de raad van bestuur van TMG tot een door hen ondersteund bod te komen, klinkt het bij de Belgische uitgever. Gesprekken vinden momenteel plaats en Mediahuis voert een due diligence - een onderzoek van de boekhouding - uit bij TMG.

Mediahuis en VP Exploitatie zullen voor 8 maart 2017 een aanvraag tot goedkeuring van het biedingsbericht indienen bij de Autoriteit Financiele Markten (AFM).

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer