© Photonews

Lena Dunham schrijft eerlijk over hoe verkrachting haar kijk op seks veranderde

'Girls'- actrice en -regisseur Lena Dunham (30) heeft een pijnlijk eerlijk essay geschreven over hoe haar kijk op seks veranderde nadat ze werd verkracht. Naar eigen zeggen verloor ze door die ene noodlottige dag haar seksualiteit en haar ongebreidelde fantasie, maar ze wil ook niet bij de pakken blijven zitten en timmert aan de moeilijke weg naar herstel.

flb

In haar autobiografie 'Not That Kind Of Girl' deelde Lena Dunham al aan de wereld mee dat ze op haar 19de werd verkracht door een klasgenoot. Nu kijkt ze in een essay, die op haar mediaplatform Lenny Letter werd gepubliceerd, terug op welke impact dat voorval had op haar leven en meer bepaald haar seksualiteit. Zoals gewoonlijk neemt ze daarbij geen blad voor de mond.

"Een therapeut vertelde me ooit dat het verliezen van de mogelijkheid tot fantaseren vaak gepaard gaat met trauma. Die ruimte waar die mogelijkheid lag om te fantaseren was nu in de plaats tot aan het randje gevuld met de pijnlijke realiteit", klinkt het in de essay die de titel 'One Of A Kind' meekreeg.

Performance opvoeren

Niet alleen haar fantasie werd haar afgenomen, ook haar beleving van seksualiteit was nooit meer hetzelfde. "Na de aanval was het enige waar ik aan dacht bij seks dat ik niet gewond wou raken. Dat was het enige waar nog plaats voor was." Als ze dan ook effectief seks had, veinsde ze naar eigen zeggen alles door een performance op te voeren waarbij ze "haar benen in de goede hoek plooide en de juiste hoeveelheid van nietsbetekende geluiden losliet om haar partner ervan te overtuigen dat ze het naar haar zin had".

Geheugenverlies

Stilaan probeert ze terug te vechten en dat ene voorval niet meer alles te laten bepalen. "De laatste jaren ben ik mezelf beginnen afvragen wat ik echt uit seks wil halen", schrijft ze. "Een beetje zoals een patiënt met geheugenverlies probeer ik mijn oude leven terug bij elkaar te puzzelen. Ik kijk terug op de fantasieën die opdoken toen ik nog een eenzame tiener vol van lust was en ik vraag me af hoe ik me nu als 30-jarige zou gedragen als ik zou worden losgelaten op de wereld van dating en mezelf zou voorstellen aan iemand die helemaal niets van mijn trauma afweet."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer