Pool via REUTERS
Volledig scherm
PREMIUM
© Pool via REUTERS

Hun selectie en parcours vergeleken met Rode Duivels: waarom Engeland wél opnieuw in halve finale staat

EK voetbal‘Football’s coming home’. Engeland droomt luidop dat de trofee straks huiswaarts komt. Zijn aanstormende generatie doet waar de bronzen Rode Duivels niet in slaagden: twee halve finales op rij. Is dat een speling van het lot? Geluk? Of toch weelde? We gooien de selecties en hun parcours in de balans: Duivels versus Drie Leeuwen. 

18 reacties

  • Tom Dekock

    3 jaar geleden
    Als je het toernooi wil winnen, moet je ze helemaal niet 'allemaal' verslagen, dat is een fabel. Loting speelt een gigantisch grote rol om in de halve finale of de finale terecht te komen, kijk maar naar Engeland en Denemarken. Met hun loting zat België nu ook in de halve finale, waar ze dan 50/50 kans hadden om de finale te bereiken. Nu hadden ze zowel in de 1/8 als in de 1/4 zo een 50/50 match tegen een topploeg, dan verkleinen je kansen gigantisch. Slimmer zijn en verliezen van Finland!
  • Bart Vermeulen

    3 jaar geleden
    België is te braaf/te dom en ze wouden weer de zwaarste tabel om Superman te spelen en 4 topploegen op rij te verslaan... Direct de strafste EK winnaar ooit olé!! :-) Denemarken doet nu ook nog mee & ze zaten in onze groep, dat zegt wel genoeg zeker?
  • gie vanheers

    3 jaar geleden
    Omdat Engeland een spits heeft die ook tegen zeer goede tegenstanders in moeilijke wedstrijden kan scoren.
  • J. Platsteen

    3 jaar geleden
    Belgie was te zwak. Zo simpel is het. In de voorronde met moeite er door, tegen Portugal eenmaal voor de goal en prijs, voor de rest overspeeld, tegen Italia geen fut een amateurploeg waardig.
  • Leo Mariën

    3 jaar geleden
    100% eens Ward Peeters! Onbegrijpelijk dat er niet meer kritiek is gekomen op de scheidsrechter België - Portugal. Voor België was de overwinning een rasechte Pyrrusoverwinning. Het wordt hoog tijd dat toppers meer beschermd worden! Wat ook onbegrijpelijk is, voor een bal moedwillig weg te stampen krijg je geel maar een schwalbe in het strafschopgebied wordt zelden bestraft. Analyseer de schwalbe net voor het eerste doelpunt van Italië.Hij beïnvloed duidelijk het spel, ten nadele van Vermaelen.