Molenberghs: “Vierde besmettingsgolf in Europa is bezig”

Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt - KU Leuven) heeft bij HLN LIVE gereageerd nu in veel Europese landen het aantal coronabesmettingen sterk toeneemt. Een vierde besmettingsgolf is volgens de hoogleraar al bezig.

45 reacties

  • Eddy DESMET

    3 jaar geleden
    En dat hebben wij te danken aan de talrijke mensen, die toch zo nodig op reis moesten gaan ... Om dan nog te zwijgen van al die jongeren, die in Spanje / Portugal gingen feesten om dan hier weer de situatie overhoop te halen.
  • lars vandenberge

    3 jaar geleden
    Gewoon zorgen dat zoveel mogelijk mensen gevaccineerd zijn. Zolang de ziekenhuisopnames niet te hoog oplopen mogen de besmettingen de hoogte in schieten. Het is onze burgerplicht om via de vaccinaties de ziekenhuizen te ontlasten en indien dit lukt zal het leven zijn normale gang kunnen gaan ondanks stijgende besmettingen. Dan kan covid gezien worden als een soort van griep, maar zover zijn we nog niet.
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    En aldus krijgt VDB maar weer eens gelijk dat de versoepelingen veel te snel gingen. Hopelijk heeft Jambon nu ook het politieke fatsoen om een nieuwe lockdown aan te kondigen. Geld voor subsidies aan zelfstandigen en bedrijven is er niet meer dus voor hen wordt het pompen of verzuipen. NVA moet nog wat meer politieke spelletjes spelen op kap van de volksgezondheid. Niet vergeten dat ook VB opriep om alles zo snel mogelijk open te gooien.
  • Hugo hofmans

    3 jaar geleden
    Bij het binnenrijden van een land misschien elektronische borden voorzien met telkens de vermelding van het aantal varianten en hoeveelste golf er bezig is, anders is het niet meer bij te houden. Ook in de steden misschien info-borden over de varianten en het cijfer van de actuele golf.
  • Juliette Francois

    3 jaar geleden
    Dat had men ook gezegd. Vaccins zorgen ervoor dat we niet ziek worden maar intussen zouden er nog veel besmettingen zijn door mutaties om uiteindelijk de groepsimmuniteit te behalen. Dus stop het paniekzaaien en doe terug normaal!