©  ISOPIX

Brazilië feest in kleedkamer na klasseflits van Neymar en finaleticket op Copa America: “Nu wil ik Argentinië”

Brazilië heeft zich maandag als eerste land geplaatst voor de finale van de Copa America. Het thuisland versloeg in Rio de Janeiro Peru met 1-0 in de halve finales. In de finale wacht nu Argentinië of Colombia. Al heeft Neymar, die gisteren andermaal beslissend was, wel een duidelijke voorkeur.

Maarten Vanhoof

LEES OOK. Colombiaanse Genkies maken zich op voor cruciaal duel met ontketende Messi

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in minuut 35. In de zestien dribbelde Neymar zich goed vrij, waarna hij richting Lucas Paqueta speelde. Deze laatste liet de doelman van Peru geen kans en scoorde zijn tweede treffer van het toernooi. Zo zette Brazilië Peru al een tweede keer opzij op deze Copa America. Eerder toonde de Goddelijke Kanaries zich met 4-0 nog te sterk in de groepsfase.

De wedstrijd was ook een heruitgave van de finale van de vorige Copa America. In 2019 trok Brazilië met 3-1 aan het langste eind.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na afloop sprak Neymar meteen zijn voorkeur uit voor een droomfinale tegen Lionel Messi. “Doe maar Argentinië. Ik heb een hoop vrienden bij de Argentijnse ploeg, het lijkt me mooi om hen te treffen. Tegen Messi in het Maracanã, prachtig toch?”

Beide vedetten zijn overigens in goeden doen op deze Copa. Neymar scoorde twee keer en gaf al drie keer een beslissende pass. Lionel Messi, die op zoek is naar zijn eerste Copa, doet met 4 goals en 4 assists nog beter.

Na afloop van de wedstrijd was er ook een stevig feestje in de Braziliaanse kleedkamer. We zien onder meer een zingende Neymar en een dansende Juan Jesus.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer