Adrie van der Poel keek vol trots en emotie terug op de eerste Tourweek van zoon Mathieu
Volledig scherm
Adrie van der Poel keek vol trots en emotie terug op de eerste Tourweek van zoon Mathieu © NOS/BELGA

Mooie beelden: Adrie van der Poel blikt geëmotioneerd terug op eerste Tourweek van Mathieu

Tour de FranceVoor aanvang van de negende etappe van de Tour de France stapte Mathieu van der Poel uit de koers, maar de 26-jarige renner kan desondanks terugkijken op een fraaie week. Vader Adrie van der Poel keek bij ‘De Avondetapp’ op NOS ook terug op de eerste Tourweek van zijn zoon en deed dat zichtbaar geëmotioneerd.

33 reacties

  • Bart Massaer

    3 jaar geleden
    MVP is een klasbak. Maar starten en weten dat je maar 1 week zal rijden, dan ga je anders om met je krachten dan dat je 3 weken gaat rijden. Ritwinsten en gele trui op deze manier een week weg houden bij andere renners die wel de bedoeling hebben de 3 weken vol te maken is wedstrijd vervalsing.
  • Jan Van Bavel

    3 jaar geleden
    Beste renner van de laatste decennia, in het veld, op de baan en op de mountainbike. Hij verdiende de gele trui in de tour en als Van Aert 1 ritje wint stapt ook hij uit de tour.
  • Jos Van De Plas

    3 jaar geleden
    Prachtige renner, met het hart op de juiste plaats.
  • william De Ruyck

    3 jaar geleden
    Prachtige prestatie TopRenner!!!we duimen voor Goud 🍀🤞
  • pascal Vanderlinden

    3 jaar geleden
    Velen snappen hier niet dat MVDP rijd voor een sponsor die hem betaald en ja die sponsor met veel geld beslist mee. Moest starten in de tour voor de reclame en had hij zelf mogen kiezen starte hij zelfs niet. Dus volgens velen hier moeten al die toprenners uitrijden of nooit meer meedoen ? Dan heb je volgend jaar kermiskoers in TDF. Bekijk eens de lijst van uitstappers aub !
  1. KIJK. “Dit voelt oneerlijk”: ophef over tijdstraf voor Vollering na halsbrekende toeren achter auto
    63

    KIJK. “Dit voelt oneerlijk”: ophef over tijdstraf voor Vollering na halsbreken­de toeren achter auto

    Baaldag voor SD Worx. Demi Vollering kreeg in de Tour de France Femmes een tijdstraf opgelegd omdat ze volgens de jury te lang achter haar volgauto bleef hangen. Achteraf reageerde de Nederlandse verrast. “Dit voelt echt oneerlijk aan, ik voelde me op geen enkel moment in gevaar.” Later in de etappe misrekende SD Worx zich waardoor het te laat kwam om te sprinten voor de zege. Een sterke Lotte Kopecky won dan maar met overmacht de sprint van het peloton en behoudt haar gele trui.
  2. De Tour de France van 2024 zou wel eens ‘specialleke’ kunnen worden: aan wat mag Evenepoel zich verwachten?
    6

    De Tour de France van 2024 zou wel eens ‘specialle­ke’ kunnen worden: aan wat mag Evenepoel zich verwachten?

    Woensdag wordt in Parijs het parcours van de Ronde van Frankrijk 2024 bekendgemaakt. Tot het zover is, staan nog maar twee dingen officieel vast: dat de Tour op zaterdag 29 juni in het Italiaanse Firenze begint en eindigt op zondag 21 juli in Nice. Wat daartussen ligt, is voer voor het verdienstelijke betere giswerk. Zoals website Velowire.com ook dit keer weer presteerde. Wat blijkt? De Tour 2024 zou wel eens een ‘specialleke’ kunnen worden. Iets voor Remco Evenepoel, die er naar alle verwachting zijn debuut zal maken?