Parket bevestigt: ontdekt lichaam in kanaal wel degelijk dat van vermiste man die zondag door water in riool werd gesleurd

© rr

Het lichaam dat dinsdagochtend uit het kanaal Brussel-Charleroi werd gehaald, is wel degelijk dat van Emmanuel Meeûs. De 62-jarige man uit het Waals-Brabantse Itter werd zondagavond door de overvloedige regenval meegesleurd in het riool.

jvh

De man was bezig met snoeiwerken in zijn tuin aan de rue de Bornival, toen hij van zijn ladder in het kolkende water van een beek viel. Hij werd vervolgens meegesleurd door het water en verdween in de riolering. Duikers van de brandweer startten daarop uur een zoekactie, en ook teams van de civiele bescherming zochten naar de man.

LEES OOK. Nog even wat takken snoeien werd hem fataal: Emmanuel (62) voor zijn eigen huis door kolkend water in riool gesleurd (+)

Dinsdagochtend rond 11 uur werden die zoekoperaties stopgezet, toen duikers van de civiele bescherming een levenloos lichaam ontdekten in het kanaal Brussel-Charleroi. Een forensisch arts heeft de identiteit van het slachtoffer inmiddels vastgesteld, zegt een woordvoerster van het parket van Waals-Brabant. De familie van Meeûs kwam dinsdag ter plaatse.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen