Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Shutterstock / shurkin_son

Langste proefproject ooit rond verkorte werkweek "overweldigend succes" in IJsland

De resultaten van het langste experiment tot nu toe rond een kortere werkweek zijn gepubliceerd. Het proefproject vond plaats in IJsland en overspande de periode van 2015 tot 2019. “Een overweldigend succes”, noemt onderzoeksdirecteur van de onafhankelijke Britse denktank Autonomy de verkorte werkweek.

21 reacties

  • Chris Vanhaverbeke

    2 jaar geleden
    Eerst beste degene met een uitkering die perfect in staat zijn om te werken aan het werk krijgen. En die doen dat niet voor €100 meer dan hun uitkering.
  • Hugo hofmans

    3 jaar geleden
    Heel goed, ik heb heel mijn loopbaan altijd een full-time gedaan op 4 dagen en dat is echt goed werken op die manier. En nu een deftig pensioen.
  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    Ook de vakbonden moeten meedenken en meedoen om werknemers gelukkiger te maken: een menselijkere arbeidswet met kortere werkweek. Conner Rousseau, als je vooruit wil gaan, waar wacht je nog op?
  • John Doe

    3 jaar geleden
    Voor arbeiders zou dit zeer goed zijn! Want zij zijn kapot na vijf dagen, voor bedienden gaat de productiviteit natuurlijk niet beïnvloed worden, daarvoor moet je iets produceren!
  • yves van tongelen

    3 jaar geleden
    zie dat zelfs bij men dochter, dit jaar part-time school gehad, ze krijgen vier briefjes voor telkens drie dagen per jaar, normaal zijn die iets na nieuwjaar al weg, nu zijn er nog vier over