Vaccinatiecentrum Park Spoor Oost in Antwerpen.
Volledig scherm
Vaccinatiecentrum Park Spoor Oost in Antwerpen. © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News

70 procent van alle Vlamingen kreeg eerste prik, amper 86.000 weigeraars

In Vlaanderen heeft 70 procent van de bevolking een eerste prik tegen het coronavirus gekregen. Er zijn ook nog maar 14.653 volwassen Vlamingen die een uitnodiging moeten krijgen. Dat heeft Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) dinsdag in de commissie Welzijn van het Vlaams Parlement gezegd. Opvallend: er zijn maar 86.000 weigeraars. Maar ook zij krijgen nog een tweede kans, zegt Beke.

39 reacties

  • Michaël Nicolaas

    3 jaar geleden
    Toch nog 86000 mensen met verstand.
  • Patrick Delaunoy

    3 jaar geleden
    Minister Beke zit voor een dilemma : ofwel toch Pfizers toestaan aan de AZ weigeraars, wat de woede van velen zal veroorzaken. Ofwel de weigeraars een J&J aanbieden ... maar deze is niet zo efficiënt en er zijn nu Pfizers in overschot. Hierbij dagen weigeraars ook niet op met het J&J aanbod: Oorspronkelijk het vaccin voor vluchtelingen en mensen zonder woonst.
  • eric brack

    3 jaar geleden
    Als je gevaccineerd bent zou je veilig moeten zijn ( verondersteld ) Het staat de mensen nog altijd vrij om wel of niet deel te nemen aan het experiment. Ik zal het zelfde zeggen wat de gevaccineerde zeggen. Gevaccineerde nergens meer toe laten want ze zijn niet te vertrouwen. Want deze groep heeft zich laten vaccineren alleen maar omdat ze op vakantie wilden of willen gaan. Het zijn dus stuk voor stuk egoïsten die vakantie boven hun gezondheid stellen. Hoe zot kan je zijn !
  • Martine Schoup

    3 jaar geleden
    Aan alle proefkonijnen van dit experiment : vergeet niet dat jullie maar voor een bepaald percentage beschermd zijn en evenveel overdragen als niet gevaccineerden.
  • Nicolas Geens

    3 jaar geleden
    @etienne vandervennet : ik zal met plezier zelf medische kosten betalen in geval van ziekte door covid. Betalen jullie dan ook maar zelf medische kosten bij ziekte door neveneffecten vaccin. Als jullie zoveel vertrouwen hebben in vaccin, wat is dan jullie probleem met mensen die geen vaccin willen?