Douaniers voeren stiptheidsacties in luchthaven van Charleroi

Themabeeld ©  BELGA

De douaniers van de luchthaven van Charleroi voeren dinsdag vanaf 17 uur stiptheidsacties. De vakbonden willen zo aan de kaak stellen dat er nog steeds geen oplossingen zijn voor een reeks problemen die aangekaart werden bij minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). Het gaat daarbij om de rekruteringsproblemen, het niet rekening houden met de zwaarte van het beroep voor de berekening van pensioenen van sommige douaniers, en het gebrek aan flexibiliteit in de werkplanning, luidt het.

jvh
Bron: BELGA

“De douaniers moeten steeds meer werk opknappen maar hebben steeds minder middelen. En dan zegt de regering dat ze van de strijd tegen fiscale fraude een prioriteit maakt”, aldus Nathalie Lekeux, verantwoordelijke van de onafhankelijke vakbond NUOD. Volgens Lekeux waren er in 2010 3.840 douaniers, vandaag zijn het er 3.325. “Daarvan zijn er bovendien 380 aangeworven voor de brexit”, zegt ze.

Vorige week voerden de vakbonden al acties in de luchthavens van Zaventem, Deurne, Wevelgem en Oostende om te protesteren tegen het personeelstekort. Vertrekkende reizigers werden daarbij niet getroffen, wel reizigers die aankwamen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen