Het virus grijpt in heel Spanje plots weer snel om zich heen. Beeld uit een populaire feestlocatie in Barcelona, waar de politie probeert te vermijden dat te veel jongeren samentroepen.
Volledig scherm
Het virus grijpt in heel Spanje plots weer snel om zich heen. Beeld uit een populaire feestlocatie in Barcelona, waar de politie probeert te vermijden dat te veel jongeren samentroepen. © AP

Aantal nieuwe besmettingen in Spanje stijgt fors, vooral bij jongeren: nachtleven in Catalonië weer beperkt

De coronasituatie in Spanje is de voorbije dagen snel achteruitgegaan. Vooral bij de jongeren is er sprake van een duidelijke stijging van het aantal besmettingen. Verschillende regio's overwegen om opnieuw strengere maatregelen in te voeren. Catalonië neemt het voortouw: clubs in het onder toeristen populaire gebied moeten hun binnenruimtes weer sluiten.

53 reacties

  • Stewie Layhe

    3 jaar geleden
    Komt ervan als ge de minst mobiele bevolking eerst vaccineren! Beter de jongeren allemaal ingeënt voor de zomervakantie begon dan had ge dit niet voor! Heel kort door de bocht om de schuld weer bij de jongeren te leggen.
  • pipo de clown

    3 jaar geleden
    Kijk naar het slachtofferprofiel en niet naar aantal besmettingen want dit zegt totaal niets. 99 % heeft een besmetting zonder het te beseffen en bouwt natuurlijke antistoffen op. Een vaccin bouwt een artificiële weerstand op. Eens je begonnen bent met vaccineren is er dus geen weg meer terug.
  • Rikkert Biemans

    3 jaar geleden
    Het zijn met name onze niet gevaccineerde jongeren, die het ocharme toch zó moeilijk hebben gehad, die nu massaal samentroepen in Spanje, Portugal en zo wederom zorgen voor een sterke toename van besmettingen.We hebben ditzelfde vorig jaar ook meegemaakt maar ach, onze jongeren moeten dit toch kunnen hé, ze hebben het zó zwaar gehad …
  • Eric Nieuborg

    3 jaar geleden
    Een nieuwe lockdown komt eraan met dank aan “ de toch zo kwetsbare “ jongeren. Na 3 lockdown’s zijn ze nog altijd niet slimmer geworden ... ‘t zal aan het afstandsonderwijs liggen waarschijnlijk.
  • Luc Gorrebeeck

    3 jaar geleden
    Geweldige opvoeding !