AFP
Volledig scherm
© AFP
Italië ITA
1
EINDE
1
Spanje SPA
  • 60' Goal Federico Chiesa
(4-2)
  • Álvaro Morata Goal 80'

Eerste EK-finalist is bekend: Italië klopt verdienstelijke Spanjaarden na zenuwslopende strafschoppenreeks

EK voetbalDe eerste EK-finalist is bekend! Italië heeft na een zenuwslopende partij Spanje geklopt. Spanje was de betere ploeg, maar vergat de kansen af te maken. Na verlengingen stond het 1-1 dankzij doelpunten van Chiesa en Morata. Strafschoppen dus, en daar waren de Italianen de betere (4-2). Zondag spelen ze tegen Denemarken of Engeland voor de titel.

54 reacties

  • maarten de beule

    3 jaar geleden
    Als de Spanjaarden zich hadden kunnen plaatsen was daar inderdaad niets op aan te merken geweest, maar dan hadden ze wel de wedstrijd moeten winnen. En daarvoor zijn louter balbezit en overwegend steriele druk nu eenmaal niet voldoende. Als je met maar half zoveel balbezit evenveel doelkansen creëert, tja, wie is dan eigenlijk de beste?
  • Dirk Doms

    3 jaar geleden
    Verdienstelijk ? De Spanjaarden waren gisteren gewoon de beteren. Als ze zich hadden kunnen plaatsen voor de finale was daar niks op aan te merken. Maar als je het over het ganse tornooi bekijkt heeft Italië het niet gestolen. Hopelijk winnen ze de finale, hun programma was veel moelijker dan dat van Engeland en Denemarken.
  • Rene Akkermans

    3 jaar geleden
    De Italianen hebben het best gepresteerd in het toernooi en zijn voor mij de terechte halve finalisten
  • Alex Rasera

    3 jaar geleden
    Spanje verdiende het net ietsje meer. Hun spel was verzorgder, ze hadden meer balbezit en zijn zeker ook tot kansen gekomen, meer dan de Italianen. Maar het mentale aspect mag niet worden genegeerd. Italie is weeral blijven knokken tot het einde en soms loont zich dat. Bovendien heeft Italie ook verdedigend standgehouden, ook dat verdient lof. Dat wordt soms wel eens vergeten omdat dat minder spectaculair oogt dan mooie, flitsende combinaties.
  • Luciano van As

    3 jaar geleden
    De best voetballende ploeg heeft gisteren verloren. 1e helft is Italie gewoon weggespeeld, 2e helft ging gelijk op, 1e verlenging wederom weggespeeld, 2e verlenging hebben ze zoals gewoonlijk tijd aan het rekken geweest , geen voetbal en veel fouten, zoals we ze kennen. Wanneer gaan zie eens een pandoering krijgen, want dit geluk blijft niet duren.