Staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine (PS).
Volledig scherm
PREMIUM
Staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine (PS). © Photonews

Onze Opinie. Als de overheid een sector het brood uit de mond haalt, moet ze bijspringen. Maar het is tijd om de realiteit te trotseren

“De begroting is belangrijk, maar we mogen niemand achterlaten.” Hoed u voor politici die A zeggen en er via een ‘maar’ meteen B aan toevoegen. Wat ze werkelijk bedoelen, schuilt achter die ‘maar’. Dat geldt ook voor Thomas Dermine, PS-staatssecretaris voor Relance, die het dom zou vinden om nu de coronasteun op te heffen. Meer zelfs: “iedereen moet uit de crisis zijn, voor we die steun stoppen.” 

16 reacties

  • Marleen Sauvillers

    3 jaar geleden
    Ik houd mijn hart vast voor de volgende generaties. Nu ook na de watersnood. Wie gaat dat allemaal betalen.Besparen is precies een schande. Toch zal ooit iemand er mee moeten beginnen .
  • Leen Demeyer

    3 jaar geleden
    Ach Lieve, je bent blind voor de daden van de andere partijen. Open je ogen.
  • Carla Van Geel

    3 jaar geleden
    We betaalden ons blauw onder de Zweedse regering, waarvoor? Als bedrijven moeten sluiten is werkloosheid veel duurder. De pandemie is nog niet over, integendeel dreigt een vierde vlaag ondanks dat Erika Vlieghe meermaals haar bezorgdheid uitte over de drastische versoepelingen. Virologen die echt met de burgers begaan zijn werden niet gehoord. De Vlaamse regering was te gretig om reizen en grote evenementen te eisen. Zweden kunnen hun verantwoordelijkheid nemen, hier blijkbaar niet.
  • Ronny Biesen

    3 jaar geleden
    De overheid steunt enkel de bedrijvensector. De burgers zijn voor hun de betalers van hun verspillingen. Zelfs bedrijven of zaken zonder leven kregen steun van Vivaldi. Het was geen gecontroleerd organiseren van steun, neen het was wildweg Sinterklaas spelen en met snoep smijten. De regering heeft altijd al boven hun stand geleefd, ook in het verleden. Maar Vivaldi startte met 11 miljard en maakte een gat tot 45 miljard. Je moet maar kunnen, niet?
  • Lucien Mertens

    3 jaar geleden
    Wij kunnen maar beter meteen onze wedde/pensioen storten in die enorme Vivaldi-zak, minder rompslomp en het resultaat blijft toch hetzelfde.