De Wever wijst iedere drugsgebruiker met vinger en stelt tienpuntenplan voor: “Denken we echt dat het anders niet zal escaleren?”

Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever is aangeslagen door het nieuws over de Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries, die dinsdag werd neergeschoten in Amsterdam. Hij gaf daarom een persconferentie waarin hij uithaalde naar de hele drugswereld. Zijn partij wil dat ons land - en bij uitbreiding de Europese Unie - een tienpuntenplan realiseert tegen de georganiseerde misdaad.

241 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    3 jaar geleden
    Hij heeft 101 % gelijk, zeker op het einde van zijn betoog qua financiering van het verweer tegen de drugsmaffia. Maar "koken kost geld" en de Begroting dreigt nu al te kapseizen door de maatregelen om de economie te ondersteunen tijdens dit Corona débâcle.
  • Denis Stock

    3 jaar geleden
    Ik wijs de politiek als verantwoordelijke voor de jaren van laks beleid en de straffeloosheid en daarbij een falend justitiebeleid.
  • Moppertal johen

    3 jaar geleden
    Zoals de DEA in de US, alsof die erin slagen het milieu onder controle te krijgen, over naïf gesproken.
  • Ronny Ooijen

    3 jaar geleden
    Andté Herbots, wanneer horen we van uw afgod BDW iets omtrent Land Invest? Dat heeft hij niet alleen gezegd maar zelfs beloofd. Dit zeggen en dat )niet) doen... Das toch klaar en duidelijk! Jose Van Hauwaert, dus zo een burgemeester moet dan niet 'War on drugs' roepen. Een Federale Regering moet niet springen als een burgemeester met een grote bek iets roept. Maar BDW heeft toch 2 bearcats van 400000 euro per stuk gekocht? En dienst dat die doen? Amai.
  • Peter Cortens

    3 jaar geleden
    Ik had toch zo de behoefte om na anderhalf jaar corona nog wat betutteld te worden door een "vertegenwoordiger van het volk".