Direct naar artikelinhoud
NieuwsOverval

Gewapende overval op scoutskamp in Temse: ouders komen kinderen ophalen

Het scoutslokaal in Temse.Beeld Google Street View

In het Oost-Vlaamse Temse hebben twee gewapende verdachten woensdag in de vroege ochtend een overval gepleegd op een scoutskamp voor kinderen van 9 tot 11 jaar. Dat meldt woordvoerder Jan Van Reusel van Scouts & Gidsen Vlaanderen. 

Het Oost-Vlaamse parket is ingelicht over de feiten, maar het kan nog geen details geven.

De feiten gebeurden rond 5 uur, zegt Van Reusel. “Twee gewapende personen zijn het kabouterkamp (voor kinderen van 9 tot 11 jaar) binnengekomen. Ze hebben de fourier (die instaat voor eten en logistiek, nvdr.) bedreigd en die moest gsm’s, kredietkaarten en portefeuilles afgegeven. Daarna zijn ze naar de slaapzaal van de leiding geweest en hebben ze ook de leiding bedreigd. Die zijn in shock maar de kinderen zelf hebben niets gemerkt van de overval. Hun ouders zijn verwittigd en het kamp wordt stopgezet.”

‘Erg aangeslagen’

Niemand raakte gewond, zegt de woordvoerder van Scouts & Gidsen Vlaanderen. “Maar we zijn als scouts heel erg aangeslagen door de feiten. Voor de leiding, die waakt over jonge kinderen, komt dit heel zwaar binnen.”

Er waren 22 leden die deelnamen aan het kamp. Het gaat om een scoutsgroep uit het West-Vlaamse Zwevezele die verbleef in lokalen aan de Sparrenlaan in Steendorp, een deelgemeente van Temse. De ouders werden opgebeld met de vraag om hun kinderen te komen ophalen. Politie en parket zijn ter plaatse, samen met slachtofferhulp en het Rode Kruis. 

Het is nog niet duidelijk hoe groot de buit is. De daders gebruikten mogelijk een vuurwapen of alarmpistool, maar het parket zal later pas communiceren over de omstandigheden van de overval.

Het Rode Kruis is aanwezig op de kampplaats om de slachtoffers bij te staan.Beeld Kristof Pieters