Links: Chiellini knijpt bij de toss in de kaak van Alba. Rechts: een ontgoochelde Morata druipt af.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Chiellini knijpt bij de toss in de kaak van Alba. Rechts: een ontgoochelde Morata druipt af. © Reuters- AFP

ANALYSE. Het psychologische spelletje achter penaltyreeksen wetenschappelijk ontleed: zo kan je voorspellen of iemand zal missen of niet

EK VOETBALItalië ten koste van Spanje naar de EK-finale. Met strafschoppen. Noors professor Geir Jordet doet al jaren psychologisch onderzoek naar penaltyreeksen op grote toernooien. Voor ons ontleedt hij de mentale oorlog vanop de stip tussen de Azzurri en La Roja.

5 reacties

  • Marc Piessens

    3 jaar geleden
    Ik vind Chiellini gewoon een zalige gast. Hoe die zich amuseert in zijn job, dat kan niet anders dan een positieve invloed op al zijn medespelers hebben. In ieder geval: proficiat Italië, ondanks de moeilijke wedstrijd gisteren is het een oververdiende finaleplaats.
  • Maarten Nijs

    3 jaar geleden
    Toen Spanje gewonnen had tegen Zwitserland heb ik dat niet gehoord
  • Fra N

    3 jaar geleden
    ABBA systeem? Waarom heeft Piqué dit niet gemeld toen Spanje tegen Zwitserland won met penalty’s ? Niet tegen zijn verlies kunnen leunt dichter bij de waarheid
  • Rene Akkermans

    3 jaar geleden
    Italië is de terechte winnaar en heeft gewoon geweldig gespeeld dit toernooi, tegen Spanje waren ze inderdaad duidelijk minder zichtbaar .Maar het is voornamelijk de Arrogante houding van Spanje die afgestraft is. Er zijn er al meer landen met een soort zelfde houding huiswaarts moeten keren(Frankrijk Nederland Duitsland Spanje ). Het is het onderschatten van de tegenstander En dat heeft niets met wetenschap te maken.
  • Mauritz De Schrijver

    3 jaar geleden
    Moeten we nu alles overanalyseren met experten die om aandacht roepen?