Privéjets geparkeerd op het vliegveld in Sun Valley tussen de grazende koeien.
Volledig scherm
Privéjets geparkeerd op het vliegveld in Sun Valley tussen de grazende koeien. © AFP

Privéjets overspoelen landelijk Idaho: Zuckerberg en co arriveren voor ‘zomerkamp voor miljardairs’

De bazen van de meest invloedrijke bedrijven en ondernemingen in de VS en daarbuiten zijn neergedaald in het landelijke Idaho voor de jaarlijkse ‘Sun Valley Conference’, een privéconferentie voor schatrijke bedrijfsleiders en bestuurders — ook wel bekend als ‘het zomerkamp voor miljardairs’. Verwacht wordt dat onder meer Apple-baas Tim Cook en Facebook-topman Mark Zuckerberg van de partij zullen zijn. Op de conferentie worden vaak grote zakelijke deals gesloten.

21 reacties

  • Paul van de velde

    3 jaar geleden
    Daar wordt beslist hoever de omvolking van de wereld dient te gebeuren en hoe ze voldoende werkkrachten blijven behouden om voor een hongerloon de loonslaven te laten werken. De financiële elite bepaald hoeveel geld ze gaan bij drukken om hun exuberante miljardenlonen te blijven ontvangen waar het plebs moet voor afdragen om die schulden te blijven betalen.
  • freddy knes

    3 jaar geleden
    Milieu vervuiling, blijf weg daar dat is land van native americans
  • Franky Vansteelandt

    3 jaar geleden
    Onlangs gezien op VTM. Eéntje huren ? 14000 euro per uur. Krijg je natuurlijk een tafel vol van de duurste voedingswaren waar driekwart van weg gegooid word... Douane en coronacontrole bestaat niet voor die gasten... Heb het afgezet. Kon het niet meer aanzien. Neen, ik ben niet jaloers. Luxe heeft me nooit iets gedaan, maar dit vind ik walgelijk. Dat vinden velen en zijzelf dan de elite. Nu weet ik waarom men ouders daar rijke stinkerds tegen zegden.
  • Danny Bottelier

    3 jaar geleden
    Wij zullen, om het milieu te sparen onze verwarming wel een graadje lager zetten.
  • ivan de ridder

    3 jaar geleden
    Een plaats die druipt van spontaniteit en vriendschap. Grapje, vrij zeker dat die gasten elkaar een mes in de rug zouden steken als ze kunnen. De meeste miljardairs kunnen elkaar niet luchten en zoeken gewoon rijker te zijn dan hun directe concurrenten.