Een jeugdkamp in Gent. Het kampje op deze foto moest voor alle duidelijkheid niét stopgezet worden na coronabesmettingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een jeugdkamp in Gent. Het kampje op deze foto moest voor alle duidelijkheid niét stopgezet worden na coronabesmettingen. © Wannes Nimmegeers

Moeten jeugdkampen echt stopgezet worden na coronabesmettingen? “Kinderen naar huis sturen is niet ideaal”

Al vijf Vlaamse jeugdkampen zijn stopgezet of geannuleerd wegens coronabesmettingen. Ongetwijfeld zullen er deze zomer nog een aantal volgen. Is het echt nodig om kinderen en jongeren naar huis te sturen, waar ze hun ouders en grootouders kunnen besmetten? Zou het niet veiliger zijn om iedereen tot het einde te laten deelnemen aan het kamp? Sciensano-viroloog Steven Van Gucht ziet maar één goede oplossing.

32 reacties

  • Marc Stromberg

    3 jaar geleden
    Die kampen hadden nooit georganiseerd mogen worden deze zomer. Het is alles behalve veilig. Maar onder druk van de Vlaamse politiek en ministers zoals Weyts en Dalle moest alles weer kunnen. Schandalig gewoon. Hopelijk komen diegene die nu minister zijn, ooit voor een rechter.
  • Fred De Meulemeester

    3 jaar geleden
    Kinderen ondervonden toch niks van last van corona? 80% vd volwassen bevolking is al gevaccineerd en alles ging al veilig zijn na 70% inentingen.Wat is het probleem dan?Laat die kinderen kind zijn en stop al het gezever!
  • Ferdinand Nuyts

    3 jaar geleden
    Na 4 maanden vakantie en 5 maanden niet op school geweest ( corona), Moeten de kinderen toch even kunnen ontspannen hé
  • Jennifer Peeters

    3 jaar geleden
    Als je niet voor je eigen kinderen kan zorgen, begin er dan niet aan. Gemakkelijk van ze in een jeugdkamp te steken zodat ze elkaar kunnen besmetten. Wat een verantwoordelijkheid.
  • Johan Janssen

    3 jaar geleden
    Zou het niet verstandiger zijn om geen kampen of kleinere bubbels te maken. Maar ja er zijn ministers die graag met de gezondheid van jeugd spelen.