©  Tom Palmaers

Geparkeerde bestelwagen bolt tegen gevel in Smeermaas

In de Sapstraat in Smeermaas is woensdagnamiddag een geparkeerde bestelwagen tegen een gevel gebold. De bestuurder had de handrem mogelijk slecht opgetrokken.

In de gevel is een groot gat. ©  Tom Palmaers

Vlakbij de Maas in Smeermaas gebeurde woensdagmiddag een bizar ongeluk. Een grote Mercedes Vito bestelwagen rolde op het einde van de Sapstraat uit zichzelf van de parkeerplaats en beukte in op de voorgevel van een woonhuis. “We hebben net vijf dagen doorgebracht in de Ardennen en wilden nog even twee dagen genieten van het mooie Maasland”, vertelt Rob en zijn vriendin uit het Nederlandse Brabant. “Op deze mooie plek hebben we voor enkele nachten een appartementje gehuurd. Ik had de bestelbus net geparkeerd en zat op het toilet toen ik een slag hoorde. ‘Wat zou dat zijn’ riep ik nog tegen mijn vriendin. En dan zagen we wat er was gebeurd”, zucht het vakantievierende koppel. “Hoe het komt weet ik niet, want normaal zet ik hem altijd in zijn versnelling”. De bus komt in zijn vrije stand in beweging en rolt achteruit van de helling. “Op dat moment moet het stuurslot zijn ingesprongen en heeft hij een flinke bocht gemaakt. Als dat niet was gebeurd, was hij gewoon achteruit de struiken in gebold.”

De brandweer kwam het gat in de gevel dichten. ©  JoGe

Vakantie

De bestelbus maakte een flinke snelheid en ramde zonder stoppen de stenen voorgevel van het naastgelegen woonhuis. “Het glazen raam is aan diggelen en de bakstenen lagen overal gezaaid. De buren hebben de bakstenen uit de woonkamer geschept. Vervolgens heeft de brandweer van Lanaken-Maasmechelen gezorgd voor het ruimen van het puin, het controleren van de stabiliteit en het dichten van het gat in de gevel”, aldus de buurtbewoners. Het bejaarde echtpaar van het getroffen huis bleef ongedeerd. De Mercedes bus werd slechts licht beschadigd aan de achterlichten. “We hebben nog even gedacht om onze vakantie te beëindigen, maar iedereen was zeer vriendelijk, dus gaan ondanks deze vervelende binnenkomer toch nog even genieten van onze vrije dagen in België”, aldus de bestuurder.

 joge

 ©  tp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer