BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Frank Vandenbroucke (Vooruit): "Kan niet begrijpen dat iemand in zorgsector zich niet laat vaccineren"

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) werkt aan manieren om de vaccinatiegraad van het personeel in sommige zorginstellingen op te krikken. Dat suggereerde hij in ‘Terzake’. "Ik kan niet begrijpen dat iemand die in de zorgsector werkt, zichzelf niet laat vaccineren", zei de vicepremier.

182 reacties

  • Gaston Miar

    3 jaar geleden
    En ik kan niet begrijpen waarom het vaccineren niet verplicht wordt voor bepaalde beroepen.
  • victor vandesande

    3 jaar geleden
    En of hij hier gelijk heeft.
  • Karla Desmet

    3 jaar geleden
    Sommige jobs hebben restricties en of verplichtingen; het is maar hoe je het bekijkt. Een bediende aan een onthaalbalie mag geen onverzorgd gebit en vet haar hebben. Een stewardess moet opleiding brandweer en EHBO volgen. Een leerkracht moet van kinderen af blijven -iedereen overigens-. Een kuisvrouw mag best geen water- en stofallergie hebben. Nog voorbeelden nodig? Verzorgend personeel mag geen ziektes verspreiden die tegengehouden kunnen worden. Punt.
  • pierre de smet

    3 jaar geleden
    Het is niet omdat je gevaccineerd ben dat je safe zit . Je kan het nog altijd krijgen en doorgeven , wel zou je er minder ziek van zijn . En, in sommige reliegie's zijn spuitjes verboden wat ga je doen met die mensen ? Ben wel blij dat ik de mijne reeds gekregen heb .
  • jos duriau

    3 jaar geleden
    Begrijp niet dat er nog mensen zijn die het vaccin weigeren , het is toch al overduidelijk bewezen dat het helpt.