AFP
Volledig scherm
© AFP

OVERZICHT. Aantal bevestigde coronabesmettingen stijgt met 70 procent, voor het eerst sinds september minder dan 100 patiënten op intensieve

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land blijft fors stijgen, nu met 70 procent. De R-waarde zit ook weer net boven de 1, wat betekent dat de epidemie aan kracht toeneemt. Tegelijkertijd blijft het aantal ziekenhuisopnames stabiel en liggen er voor het eerst sinds september vorig jaar minder dan 100 coronapatiënten op intensieve verzorging. Dat blijkt uit de statistieken van het gezondheidsinstituut Sciensano

74 reacties

  • ignace lambert

    3 jaar geleden
    Molly, er zijn nog duizenden 65+ die hun tweede vaccin nog moeten krijgen
  • Danny Fernandes

    3 jaar geleden
    @ paul en molly inderdaad
  • Paul Cabus

    3 jaar geleden
    Gemiddeld sterven er in België meer dan 300 mensen per dag. 3 daarvan aan corona. Even de dingen in het juiste perspectief plaatsen mag ook.
  • molly DE RIDDER

    3 jaar geleden
    Ik denk niet dat er beperkingen moeten opgelegd worden. De oudere generatie is beschermd door het vaccin. De jongeren raken besmet dat is juist goed vind ik, dan hebben die binnen enkele weken immuniteit bereikt en zijn ze veilig tegen de winter. Vermits tegen dan er 80% immuniteit zal zijn op natuurlijke en artificiele wijze is alles okay.
  • Hugo hofmans

    3 jaar geleden
    Dat is met al die varianten en ik zie net dat er binnen enkele weken nog een nieuwe in aantocht is. Dat is niet meer bij te houden.