Reisorganisaties sturen alle jongeren op feestbestemmingen meteen naar huis: “We willen geen risico meer nemen”

 ©  Frank Bahnmuller

Reisorganisaties Summer Bash en Jongerentravel hebben beslist om alle reizen in Spanje te stoppen en de honderden jongeren vroegtijdig naar huis te sturen nu steeds meer besmettingen met het coronavirus worden vastgesteld op de feestbestemmingen. “We willen geen risico meer nemen”, zegt woordvoerder Jordy S’Jongers van Summer Bash.

Het bruisende nachtleven op populaire feestbestemmingen in Spanje duwt het aantal besmettingen met het coronavirus er aanzienlijk omhoog. Onder meer in Lloret De Mar, aan de Costa Brava in Spanje, werden ook bij Belgische jongeren talrijke besmettingen vastgesteld. Zo testte eerder deze week al een groep van negentien Vlaamse jongeren positief. Die groep werd daarop naar huis gestuurd, waarna ook op andere feestbestemmingen alle jongeren die met de organisaties Summer Bash en Jongerentravel reisden getest werden. Het aantal besmettingen liep daardoor op tot 24 bij de 350 reizigers van Summer Bash en bij Jongerentravel testten al 105 van de zowat 250 jongeren positief.

LEES OOK. Groep Vlaamse jongeren teruggekeerd na feestvakantie in Spanje: zeker al 21 besmettingen, mama getuigt: “De maskers gingen af”

De organisaties hebben nu beslist de reizen in Spanje te stoppen en die honderden jongeren in Spanje vroegtijdig naar huis te sturen. “Er zijn gewoon te veel jongeren besmet. Wij hebben onmiddellijk beslist onze reizen te stoppen omdat we geen risico willen nemen”, zegt woordvoerder Jordy S’Jongers van Summer Bash. Alle activiteiten zijn er ook meteen geannuleerd.

Al die jongeren thuis krijgen zal niet met het vliegtuig gebeuren, wel met bussen. “De busmaatschappijen zijn daar bussen voor aan het klaarstomen”, zegt S’Jongers. “Wij bereiden ons daar ook op voor door bijkomende testen uit te voeren. De positieve gevallen gaan samen op de bus, en de negatieven op andere bussen.” De organisatie hoopt de jongeren tegen vrijdagavond weer in ons land te hebben. Ook Jongerentravel legt bussen in om iedereen weer veilig thuis te krijgen. “Als we op voorhand geweten hadden dat het risico zo groot was, hadden we de jongeren nooit laten vertrekken”, zegt zaakvoerder Katrien Corens van Jongerentravel.

 (gjs, desa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen