Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) heeft het investeringsplan voorgesteld in het jeugddomein Destelheide in Dworp.
Volledig scherm
Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) heeft het investeringsplan voorgesteld in het jeugddomein Destelheide in Dworp. © Photo News

Minister Dalle investeert 30 miljoen euro in infrastructuur van jeugdverenigingen: “Historische investering”

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) investeert de komende jaren extra financiële middelen in jeugdinfrastructuur. Dat heeft de minister donderdag bekendgemaakt in jeugddomein Destelheide in Dworp (deelgemeente van Beersel). Het gaat om 30 miljoen euro, waarvan het grootste deel naar werken aan Destelheide en een ander jeugddomein, De Hoge Rielen in Kasterlee, gaat. Het geld komt uit het relancefonds van de Vlaamse overheid. Ook de uitleendienst voor kampeermateriaal van de Vlaamse overheid krijgt 1 miljoen euro. 

7 reacties

  • Raf Janssen

    3 jaar geleden
    Dat is pas goed investeren. Het geld dat je in deze belangrijke jeugdinfrastructuur investeert haal je er op termijn in het 10-voud uit. Daar worden 1000-den jeugdbegeleiders opgeleid die zorgen dat kinderen en jongeren zinvolle vrijetijdsbesteding krijgen later en dus minder baldadigheden uithalen omdat ze op straat lopen zich te vervelen. Meer van dat lange termijn denken a.u.b.
  • leen hanssens

    3 jaar geleden
    Wie gaat dit blijven betalen?
  • Jenny Cras

    3 jaar geleden
    Vorig jaar en dit jaar miljarden tekort op de begroting en toch maar geld uitgeven. Wie gaat dat betalen?
  • Nadine Abe

    3 jaar geleden
    Wie gaat dit allemaal betalen , met geld van de gemeenschap kunnen zij wel de grootte mijnheer of madame uithangen .
  • Sam Bedfort

    3 jaar geleden
    Lekker makkelijk om zo ons geld door ramen en deuren te werpen.