Kan een kind zelf beslissen of het gevaccineerd wordt? Epidemioloog Pierre Van Damme beantwoordt 10 belangrijke vragen

De Hoge Gezondheidsraad, het onafhankelijk orgaan dat de overheid adviseert, staat toe dat ook de 12- tot 15-jarigen worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Kan een kind zelf beslissen of het gevaccineerd wordt? Hoe krijgt mijn kind zijn of haar uitnodiging? En kan ik mijn zoon of dochter ook inschrijven op de reservelijst? Epidemioloog Pierre Van Damme beantwoordt in deze video 10 prangende vragen.

9 reacties

  • Jan Bexkens

    3 jaar geleden
    Gewoon de vaccinatie verplichten, niet laten vaccineren staat gelijk met het moedwillig in gevaar brengen van de volksgezondheid.
  • Lisette Nelissen

    3 jaar geleden
    Het is nu toch duidelijk dat de scholen wel degelijk een grote rol spelen in deze pandemie. Hoe verklaar je anders die haast om nog gauw de tieners te vaccineren voor het begin van het schooljaar?
  • Hugo hofmans

    3 jaar geleden
    Niet te veel over discussiëren, gewoon doen. Het is in ieders belang, ook van het kind zelf natuurlijk. Pierre Van Damme is iemand die ook altijd op een duidelijke en op basis van degelijke feiten zijn mening geeft. Ik geloof altijd wat hij zegt, hij spreekt ook neutraal zonder paniek te willen zaaien of een klimaat van angst te creëren.
  • Kristine Delacourt

    3 jaar geleden
    Mijn kinderen zijn vanaf hun geboorte tientallen keer gevaccineerd voor alle mogelijke nare ziektes. Net als ikzelf. Niemand heeft hen dat ooit gevraagd. Mijn ouders hebben het niet aan mij gevraagd. Het is een no brainer, vaccineren is het beste voor het kind en de hele gemeenschap. Dus ja, het kind kan daar zelf voor kiezen.
  • Gertie Daerden

    3 jaar geleden
    Kan een kind ook zelf beslissen of het niet gevaccineerd wordt, Mr. Van Damme?