Jan Jambon
Volledig scherm
Jan Jambon © EPA

Jambon: "Laatste vaccinatie-uitnodigingen vandaag de deur uit”

De Vlaamse regering klopt zich op de borst. Tijdens een bezoek aan het vaccinatiecentrum in Affligem hebben minister-president Jan Jambon (N-VA) en Vlaams minister voor Gezondheid Wouter Beke (CD&V) een stand van zaken opgemaakt van de vaccinatiecampagne. “Vanavond gaan de laatste vaccinatie-uitnodigingen buiten voor de 16-plussers”, kondigt Jan Jambon aan.

  1. Bestraling van kanker tijdens zwangerschap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststellen”

    Bestraling van kanker tijdens zwanger­schap blijkt veilig voor ongeboren kind: “Eindelijk kunnen we zwangere moeders geruststel­len”

    Kankerbestraling tijdens de zwangerschap is veilig voor het ongeboren kind, dat blijkt uit een nieuwe studie van UZ Leuven in The Lancet Child & Adolescent Health. Voor de resultaten van dit onderzoek bekend werden gemaakt wisten artsen niet wat de gevolgen waren voor een foetus bij radiotherapie tijdens de zwangerschap. Hierdoor was er discussie in de medische wereld over de veiligheid ervan. Maar daar scheppen Belgische wetenschappers nu duidelijkheid in. “Dankzij dit onderzoek kunnen artsen wereldwijd zich voortaan baseren op een medische studie”
  2. Directeur Pakawi Park krijgt 4 jaar cel voor aanranding 9 vrouwen: rechtbank gaat niet in op vraag tot onmiddellijke aanhouding
    PREMIUM
    Update

    Directeur Pakawi Park krijgt 4 jaar cel voor aanranding 9 vrouwen: rechtbank gaat niet in op vraag tot onmiddel­lij­ke aanhouding

    “Hij is iemand die zich – toepasselijk voor een dierentuin – gedroeg als een roofdier.” Tommy P. (51), medezaakvoerder van Pakawi Park in Olmen is woensdag veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan twee jaar met uitstel. Hij stond terecht voor de aanranding van elf vrouwen. Voor de feiten met twee vrouwen werd hij vrijgesproken. Het parket vroeg zijn onmiddellijke aanhouding, maar de rechtbank ging daar niet op in.
    Balen