©  REUTERS

Olympische Spelen dan toch zonder publiek na nieuwe noodtoestand in Tokio

In Tokio is opnieuw de noodtoestand uitgeroepen omwille van een stijging in coronabesmettingen en dat is slecht nieuws voor wie een ticket had geboekt voor een evenement op de Olympische Spelen. Die gaan nu dan toch door zonder publiek.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Het coronavirus laait in alle hevigheid op in Tokio en omgeving. De Japanse hoofdstad rapporteerde dinsdag 593 nieuwe infecties in de voorbije 24 uur. In Tokio is tot 11 juli een afgezwakte vorm van de noodtoestand van kracht, nadat op 20 juni na twee maanden enkele versoepelingen werden doorgevoerd.

Volgens de lokale pers is de Japanse regering van plan om de huidige noodtoestand tot na de Spelen te verlengen.

“Het spijt me voor iedereen die kaartjes heeft gekocht”, aldus Seiko Hashimoto, de voorzitter van de organisatie. De Japanse overheid en het Internationaal Olympisch Comité (IOC) besloten in maart al om geen buitenlandse sportliefhebbers toe te laten tot Japan tijdens de Spelen.

Het was de bedoeling dat inwoners van Japan wel de Spelen mochten bezoeken, maximaal 10.000 bezoekers per stadion. Artsen en andere medisch deskundigen zeiden de afgelopen weken dat het beter zou zijn voor de druk op de gezondheidszorg om helemaal geen fans toe te laten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Olympische Spelen