De scoutsgroep stapte uit in de buurt van het station van Veurne maar dat had een politie-inspecteur gezien. ©  jhm

Leider van Mechelse scoutsgroep vervoert 27 (!) jongeren in laadruimte van verhuiswagen

De politie van Veurne heeft het rijbewijs van een jonge bestuurder ingetrokken voor gevaarlijk rijgedrag: de jongere twintiger had maar liefst 27 jongeren van zijn scoutsgroep uit het Mechelse vervoerd in een gehuurde bestelwagen.

jhm, jvh

Een agent die woensdagmiddag net aankwam bij het politiecommissariaat in Veurne, zag bij toeval hoe 27 jongeren (allen meerderjarig) uit de laadruimte een gehuurde camionette sprongen. De jongeren maakten deel uit van een scoutsgroep uit het Mechelse, en waren door hun scoutsleider vanuit Nieuwpoort naar Veurne vervoerd, een afstand van zo’n 10 kilometer, omdat ze het wandelen naar het station van Veurne naar eigen zeggen beu waren geraakt. Ze zaten opeengepropt in de laadruimte van de Mercedes Vito van verhuurfirma Dockx, tussen enkele bierbakken.

“Hallucinant tafereel”

“Het was een hallucinant tafereel, dat we absoluut niet konden laten passeren”, zegt commissaris Toon Fonteyne van politiezone Spoorkin. “Als een vrachtwagen achteraan op die bestelwagen was ingereden, waren de gevolgen niet te overzien geweest. De scoutsleider begreep wel meteen de ernst van de situatie, en toonde schuldinzicht. De scoutsgroep hield op diverse plekken kamp, en verplaatste zich meestal te voet. Maar ze hadden de afgelopen dagen blijkbaar al genoeg gewandeld. Daarom besloten ze om in een bestelwagen naar het station van Veurne te rijden. Ik rekende het even uit: de laadruimte was 4,91 vierkante meter groot. Onvoorstelbaar dat ze daar allemaal in kropen. Dergelijke jeugdbewegingen moeten ook een voorbeeldfunctie hebben.”

Als signaal werd het rijbewijs van de jonge bestuurder voor 15 dagen ingetrokken wegens gevaarlijk rijgedrag. De jonge twintiger beschikte nog geen drie jaar over zijn rijbewijs, en zal het wellicht later mogen uitleggen bij de politierechter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER