© Shutterstock

Op deze plaats bewaar je best je chocolade

Dat je best chocolade niet in de zon of op een warme plaats laat liggen, is een evidente als je niet treurig met een gesmolten lekkernij wilt achterblijven. Maar waar bewaar je die dan het best? Alvast één tip: in de koelkast is het echt niet.

flb

Voor de meeste chocoladesoorten geldt dat een donkere, koele ruimte de meest aangewezen locatie is. De Britse krant Daily Mail maakte een overzichtje:

- Chocoladerepen: die worden best bewaard in temperaturen tussen 15 en 21 graden en waar er geen zonlicht aankan. Is het toch warmer in huis? Leg ze dan in de koelkast, maar wikkel ze in zodat ze beschermd zijn tegen allerlei geurtjes van andere voedingsmiddelen. Donkere chocolade is tot 2 jaar houdbaar, bij witte en melkchocolade geldt een houdbaarheidsdatum van 1 jaar.

- Chocolade callets: deze bevatten minder cacaoboter dan gewone chocolade en zijn daardoor bestand tegen hogere temperaturen. Bewaar ze voor alle zekerheid toch in een koele ruimte en uit het zonlicht. Zo blijven ze 2 jaar lekker.

- Chocoladetruffels: indien je ze in de winkel hebt gekocht, horen ook deze thuis op een koele, donkere plaats. Indien je ze zelf hebt gemaakt met verse slagroom, dan leg je ze best in een luchtdicht voorraadpotje in de koelkast. Zelfgemaakte truffels kun je 3 dagen bewaren in de koelkast, voor die uit de winkel kijk je gewoon op de verpakking.

- Cacaopoeder: in een luchtdicht voorraadpotje op een koele, donkere plaats. Leg dit in elk geval nooit in de koelkast. Zo kan het poeder tot 2 jaar goed blijven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Eten & Drinken