Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Ongeruste bewoners over PFOS-vervuiling stellen Zwijndrecht en Antwerpen in gebreke

Enkele bewoners van de gemeente Zwijndrecht en de stad Antwerpen sturen vandaag een ingebrekestelling richting hun gemeentebesturen in het kader van de PFOS-vervuiling in hun omgeving. Dat meldt de lokale actiegroep Grondrecht. De bewoners vinden dat er te weinig voorzorgsmaatregelen worden genomen bij de Oosterweelwerken en krijgen daarin ook de steun van Greenpeace en de Bond Beter Leefmilieu (BBL).

7 reacties

  • Farid Azuzzi

    3 jaar geleden
    groepeer en trek naar de rechter je huis zal niets meer waard zijn is daar 1 giftstort geworden ..
  • Viviane Vogels

    3 jaar geleden
    In alle Europese landen is dit probleem toch hetzelfde. Wat te doen zonder die producten? Is er een alternatief? Dus geen paniekzaaierij...en vingerwijzen..dit was vooruitgang waaraan ieder gretig deelnam en van de producten genoot. Waterbestendig en waterafstotend, krasvrij...
  • Wilfried Vanden Berg

    3 jaar geleden
    De ministers van Milieu van destijds die zijn verantwoordelijk. Maar die ontsnappen nogmaals hun verantwoordelijkheid, en verstoppen zich onder andere uitvluchten en leugens .
  • Roland Peeters

    3 jaar geleden
    Zijn er de voorgaande jaren meer gevallen gelegateerde PFOS gezondheidsproblemen geweest dan in andere streken.Als dat niet het geval is waarom zijn dan al die paniek reacties nodig.
  • Toon Schouteden

    3 jaar geleden
    Ik verleen morele steun aan die inwoners: ze hebben groot gelijk om Zwijndrecht en Antwerpen in gebreke te stellen; ze hadden de Vlaamse regering er ook bij moeten nemen.