Werkstraf en vijf jaar rijverbod voor dodelijk ongeval onder invloed

© ssj

© ssj

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De 36-jarige man die bijna vijf jaar geleden in het centrum van Halle onder invloed van alcohol bromfietser Danny Denayer (54) dodelijk aanreed, heeft van de politierechter een werkstraf van 200 uur gekregen. Ook is hij zijn rijbewijs voor 5 jaar kwijt, en moet hij de vier herstelexamens afleggen.

ssj

© ssj

Op woensdag 7 maart 2012 werd Danny Denayer ‘s morgens vroeg op de Suikerkaai frontaal aangereden door de toen 31-jarige beklaagde C.C die met zijn personenwagen uit de tegenovergestelde richting kwam en een bus aan het inhalen was. De impact moet zwaar gewest zijn, met brokstukken die over een afstand van 52 meter verspreid lagen. Voor Danny kwam alle hulp te laat. De autobestuurder, die nog een blanco strafblad had, bleek 2,3 promille alcohol in het bloed te hebben. Hij zou ongeveer een maand in de cel zitten.

Volgens de rechter was het ongeval het gevolg van de “roekeloze manier” waarop de beklaagde de autobus inhaalde en het fietspad aan de linker kant van de weg helemaal innam. “Het rijgedrag als gevolg van het alcoholgebruik, was perfect vermijdbaar”, aldus de rechter.

Dat de rechter een werkstraf verkoos boven een celstraf (met uitstel) had te maken met het blanco strafblad van de beklaagde en het lange tijdsverloop van de juridische procedure. Die vertraging was vooral het gevolg van een talmende wetsgeneesheer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen