President Joe Biden speaks about the American troop withdrawal from Afghanistan, in the East Room of the White House, Thursday, July 8, 2021, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)
Volledig scherm
President Joe Biden speaks about the American troop withdrawal from Afghanistan, in the East Room of the White House, Thursday, July 8, 2021, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci) © AP

VS willen tiental Chinese bedrijven toevoegen aan economische zwarte lijst

EconomieDe Amerikaanse regering wil een tiental Chinese bedrijven toevoegen aan een economische zwarte lijst vanwege vermeende schendingen van de mensenrechten in de regio Xinjiang. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Reuters. Bedrijven die op de lijst staan kunnen niet zonder vergunning goederen van Amerikaanse leveranciers ontvangen. Ook worden ze streng gecontroleerd.

9 reacties

  • Patricia Bursens

    3 jaar geleden
    De Chinezen hun sterke punt is dat ze van nature samen werken als een goed geoliede machine. De Amerikanen zetten anderen eerst het mes op de keel om hen tot samenwerking te dwingen en daarna zoeken ze ruzie met hun "partners".
  • Marie Vanakker

    3 jaar geleden
    Ludovic De Beuckeleer Daar heb je 100% gelijk in. Maar dat zal niet snel gebeuren want de meeste politieke partijen krijgen hun subsidies van deze bedrijven. Net zoals bij ons liggen ook daar de ultra liberalen aan de basis van de problemen. Voor wie niet weet wat of wie deze partijen zijn kijk maar eens naar de bende van Verhofstad en de rijk volk club van Bart de Wever. Massa's subsidies aan gratis geld die arbeiders zullen moeten ophoesten voor onze rijke ondernemers.
  • Ludovic De Beuckeleer

    3 jaar geleden
    ze zouden beter de bedrijven die naar China trekken op die lijst zetten want het zijn die die de werkgelegenheid doen verdwijnen in de VS.
  • Lowi Verborgt

    3 jaar geleden
    Wat ligt Europa en de Verenigde natie toch altijd naar de pijpen van de USA t dansen? Hoe hebben de Amerikanen hun oorspronkelijke bewoners behandeld en in hoeveel landen zijn ze al gaan oorlog voeren? Ik hoop dat hun volgende oorlog een burgeroorlog is zodat er geen andere landen bij betrokken raken.
  • Luc Lepoudre

    3 jaar geleden
    Wie loopt deze huichelaars nog achterna? Wat hebben ze zelf gedaan met de oorspronkelijke inwoners van het land dat ze ingenomen hebben? In hoeveel van de landen waar zij het regime overeind houden is het zoveel erger (Saoudi-Arabië, Egypte, Palestina..)?