Giorgio Chiellini, hier met Jordi Alba voor de strafschoppenreeks tussen Italiën en Spanje op de kwartfinales van het EK.
Volledig scherm
Giorgio Chiellini, hier met Jordi Alba voor de strafschoppenreeks tussen Italiën en Spanje op de kwartfinales van het EK. © EPA

Chiellini komt terug op episode met Alba en vergelijkt België en Spanje: “Tegen Rode Duivels verloren we nooit de controle”

EK VoetbalCapitano Giorgio is er klaar voor. Italië kijkt zondag op Wembley Engeland in de ogen voor de finale van het EK voetbal. Steunpilaar Chiellini blikte in aanloop nog eens terug op het afgelegde EK-parcours van de Azzurri. “Spanje deed ons meer pijn dan België.”

3 reacties

  • Marnix laureyns

    3 jaar geleden
    Ik hoop dat de scheids correct gaat fluiten. Verdedigers maken geniepige fouten op aanvallers die dikwijls niet gefloten worden. Denk aan De Bruyne .
  • Peter Dauwe

    3 jaar geleden
    Geef mij maar Engeland, ondanks de gekregen penalty in de halve finale.
  • Danny Debbaut

    3 jaar geleden
    Een match op het scherp van de snee : zó heeft hij ze het liefst; die brok graniet centraal achterin. Die 60.000, fluitend tegen de Squadra zullen weinig indruk maken op deze krijger. Dat die VAR NÚ wel eens de arbiter "durft" te corrigeren bij een betwistbare beslissing. Het zou een schande zijn opnieuw te moeten vaststellen dat de uitslag werd "bepaald" door diegenen die de wedstrijd in goede banen moeten leiden. Of die vermaledijde UEFA daar wakker van ligt, is een andere vraag ..