Kunstkenners Sofie Van de Velde en Jan Hoet Jr. beoordelen kunstwerken van BV’s in Dag Allemaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstkenners Sofie Van de Velde en Jan Hoet Jr. beoordelen kunstwerken van BV’s in Dag Allemaal. © Joost Joossen/Wannes Nimmegeers

“Goed om in een café te hangen” of “Hier zou ik geen geld aan besteden”: kenners geven hun ongezouten mening over BV-kunstwerken

Showbizz“Als ik schilder, ben ik echt weg van de wereld”, zegt ex-‘Thuis’-actrice Moora Vander Veken (29). Ook Axel Daeseleire (52), Manou Kersting (59) en Rob Vanoudenhoven (52) willen een plekje veroveren in de kunstwereld. Maar is hun werk ook goed? Galeriehoudster Sofie Van de Velde (49), bekend van ‘Stukken Van Mensen’, en ex-galeriehouder/curator Jan Hoet Jr. (51) geven hun eerlijke mening. “Ze weten dat hun werk verkoopt vanwege de naam.”

8 reacties

  • Vandeneijnde Jos

    2 jaar geleden
    Dat Vanoudenhoven zelf zegt dat zijn zoon soms komt meehelpen vertelt genoeg. Straks gaat die zoon ook nog verkopen met de vermelding "Leerling van Vanoudenhoven" zoals er destijds de leerlingen van de grote meesters waren...
  • J. VAN SCHUERBEECK

    2 jaar geleden
    De huidige kunst is voor mijn kleindochter van zes jaar kinderspel. Het is alleen waard wat een zot er wil voor geven. Ik wil ze niet gratis in mijn living hangen.
  • Erik Weyn

    2 jaar geleden
    DE KUNSTWERELD? Als ik een pot verf laat vallen op een wit laken dan is dit geen kunst!? Als dit laken zou gesigneerd worden door een bekende schilder dan wordt dit aanzien als kunst! Indien het dan geveild wordt in een bekend veilinghuis dan zal de prijs ook veel hoger liggen!
  • Marc Werbrouck

    3 jaar geleden
    Met alle respect maar heel veel kunstenaars hebben GELUK dat er een paar rijkeren in hun werk geloven. En dan komen er anderen die die " kunstwerken" ook willen. Copy gedrag. Typisch gedrag voor sommige mensen/handelaars..
  • Patrick Braekeveldt

    3 jaar geleden
    Door hun naambekendheid hopen dat hun geklodder met verf wat opbrengt ,net als de BV's met eigen kledinglijn die zelfs geen knoop kunnen aannaaien !