© KameraOne

Bodycam van politie toont hoe agent ontvoering van meisje verijdelt

De politie van Kentucky is erin geslaagd de ontvoering van een zesjarig meisje te verijdelen. Hoe dat gebeurde, is te zien op beelden die gemaakt werden met de bodycam van een van de agenten. “Ik wil mijn papa”, hoor je het huilende meisje zeggen wanneer de agenten haar uit de auto gehaald hebben.

Het zesjarige slachtoffer was naar haar huis in Louisville aan het fietsen op 2 juli toen een haar onbekende man in een rode auto haar vastgreep en in de wagen zette. Een getuige zag het gebeuren en noteerde de nummerplaat van de wagen, die hij aan de politie bezorgde. De agenten slaagden er binnen het half uur in om de auto te vinden en de verdachte te overmeesteren.

Op beelden van de bodycam van een van de agenten is te zien hoe hij met getrokken wapen de auto benadert en roept om de deur aan de passagierskant te openen. Hij helpt het huilende meisje uit de wagen en leidt haar weg, terwijl zij “Ik wil mijn papa” zegt. Op het volgende beeld zie je de veertigjarige verdachte, die opgepakt wordt door de politie. Hij wordt aangeklaagd voor ontvoering van een minderjarige, maar pleitte onschuldig.

 (gjs)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer