Man (33) blijft in de cel na vals dreigement om op politie te schieten

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Jelle Houwen

De 33-jarige man die vorige zaterdag veinsde dat hij een vuurwapen had en dat dreigde te gebruiken op de zeedijk in Nieuwpoort blijft een maand langer in de cel. Dat besliste de raadkamer in Veurne. Opvallend: amper 5 dagen voor de feiten kreeg Lesley V. nog twee jaar cel met uitstel voor partnergeweld. Dat dreigt nu al herroepen te worden.

Vorige zaterdagmiddag zette de 33-jarige Lesley V. uit Nieuwpoort de boel op stelten op de zeedijk aan het Hendrikaplein in Nieuwpoort. V., die alweer zwaar onder invloed was, schreeuwde tegen omstaanders en kinderen dat hij een vuurwapen had in zijn rugzak en dat wou gebruiken bij de politie. Hij wou ‘suicide by cops’. De politie kwam ter plaatse en hield V. een tijd onder schot terwijl de man zich agressief bleef gedragen en roepen. De scène werd gadegeslagen door heel wat mensen. Uiteindelijk pakte een politieman uit met een karatetrap op zijn rugzak en kon V. overmeesterd worden. Hij belandde in de cel. De raadkamer in Veurne besliste nu om zijn aanhouding met een maand te verlengen.

Twee jaar cel voor partnergeweld

Allicht zal V. nu in de cel moeten blijven tot zijn proces. De man zorgt op zijn zachtst gezegd de afgelopen maanden vaker voor overlast. Amper 5 dagen voor de feiten op de zeedijk kreeg Lesley V. nog twee jaar cel met uitstel onder voorwaarden van de strafrechter. Op 5 februari van dit jaar bedreigde hij zijn ex-vriendin in zijn appartement met een keukenmes en brak uiteindelijk haar neus. Toen de politie opdaagde schold hij een agente uit voor ‘domme hoer’, wilde hij een kopstoot uitdelen en beet in de vinger van een politieman. En amper 6 dagen voor die feiten, op 31 januari, kreeg V. in het Hof van Beroep nog een celstraf met uitstel onder voorwaarden. Omdat hij die voorwaarden door de feiten op de zeedijk dus alweer schond, kan alle uitstel nu effectief worden en dreigt V. meer dan 3 jaar in de cel te belanden. Voor de feiten van het vals dreigen met een aanslag riskeert hij immers ook 2 jaar cel.

Wie met vragen zit over zelfdoding kan surfen naar www.zelfmoord1813.be of bellen naar 1813.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen